De laatste update van Strava is er één waarin ze drie nieuwe features hebben toegevoegd waar wij, de gebruikers, zelf om hebben gevraagd (blijkbaar).

Grote community met veel wensen

De community van Strava is inmiddels gegroeid tot maar liefst 50 miljoen gebruikers. Samen goed voor 20 activity-uploads per seconde, 4 miljoen foto’s en ruim 85 miljoen kudo’s en comments per week. Strava wordt gebruikt in 195 landen en het bedrijf had begin februari 180 werknemers.

Op de supportpagina van Strava is een forum waar je hulp kan krijgen maar ook feedback kan geven over het gebruik van de app. Tijdens een eerdere update werd de feed van Strava vernieuwd, met een algoritme waarmee de chronologische volgorde van het uploaden werd los gelaten. Iets waar velen maar moeilijk aan konden wennen. Met de nieuwste update (versie 140.0.0) laat Strava je zelf kiezen.

Favoriete sporters op voet volgen

Het was natuurlijk al mogelijk om sporters te volgen, maar na de update kan je ook favorieten nog wat beter in de gaten houden. Je kan elke sporter namelijk aanmerken als favoriet. Hierdoor komen hun nieuwe resultaten voortaan bovenaan je feed te staan. Je kan daar nog een stapje verder in gaan door ook meldingen in te schakelen zodat je een melding krijgt zodra ze een nieuwe activiteit hebben. Dit werkt overigens vooralsnog alleen in de app op de telefoon en niet op de site.

Via de app kan je andere sporters als favoriet markeren en eventueel meldingen inschakelen

Controle over je feed

Ben je inmiddels gewend aan de manier waarop je Strava feed wordt weergegeven, hoef je niets te doen. Wil je graag weer terug naar de chronologische volgorde kan je bij ‘Feed Ordering’ je voorkeur wijzigen. Je vind deze functie in de app of de site, bij profiel en dan instellingen. Voor de Nederlandse gebruikers heet de functie simpelweg ‘volgorde in feed’.

Bij de instellingen geeft je aan hoe je feed eruit moet zien

Wil je terug naar de chronologische volgorde van uploaden, dan zet je een vinkje bij ‘meest recente activiteiten’. Laat je het vinkje op ‘gepersonaliseerd’ staan wordt je feed gevuld volgens het algoritme. Daarbij kijkt Strava naar activiteiten waar je vaak op reageert, gecombineerd met nieuwe activiteiten en, zoals ze het zelf noemen, geweldige inspanningen.

Inkorten en automatische flaggen

Strava is zich er van bewust dat er regelmatig activiteiten voorbij komen die oneerlijk of onnauwkeurig zijn. Sinds deze week zijn ze begonnen met het minimaliseren hiervan. Hiervoor hebben ze een algoritme ontwikkeld dat automatisch detecteert als er oneerlijke of onmogelijke segmenten worden gereden. Naast het handmatig flaggen, dat onveranderd blijft, kan Strava nu automatisch flaggen. Dat kan gebeuren wanneer je na een rit, je fiets in de auto legt en vergeet je computer uit te zetten. In dat geval krijg je na het uploaden een melding en kan je de rit ‘croppen’ of inkorten. Dit kan via de app of op de computer. In de app doe je dit door bij je activiteit op de drie bolletjes rechts bovenin te klikken. Hetzelfde menu waar je je activiteit bewerkt en foto’s kan toevoegen heeft nu de optie ‘inkorten’.

Voorbeeld van het inkorten van een activiteit

Rechtstreeks via Apple Watch

Voor gebruikers van een Apple Watch is het nu mogelijk om de activiteiten rechtstreeks te synchroniseren. Als je een Apple Watch hebt, kan je activiteiten registreren met de Workout App. Deze stuurt de gegevens naar de Health app van je telefoon. Vanaf nu kan je de koppeling maken tussen Strava en de Health app, waardoor gegevens automatisch worden doorgestuurd en je activiteit ook op Strava wordt geupload.

Tags: