Een carbon wielset doet veel met je fiets. De lichte en stijve wielen kunnen je fietsprestaties een boost geven, en de wielen geven vaak ook een nieuwe look aan je fiets. De nieuwe Black Inc Five wielset met maar vijf spaken geven je fiets echt een compleet andere look.

Maar de wielen zijn natuurlijk niet ontworpen voor de looks. Het gaat om de prestatie. Het doel was om een nog snellere wielset te maken met de speciale spaken. Met software en testen zijn ze tot deze vorm gekomen. Ze hebben gebruik gemaakt van het Kamm Tail design uit de motor en autowereld. De Kamm Tail vorm is een druppelvorm met een afgesneden achterkant. De vorm gaf Black Inc de kans om een aerodynamisch, maar ook sterk wiel te maken.

Het profiel van de wielen en de 21mm interne velgbreedte is ontworpen voor het gebruik van (tubeless) banden tussen de 25 en 28mm. Met deze bandenmaat behaal je de beste prestaties. De wielen zouden zowel goed moeten aanvoelen tijdens het klimmen als tijdens het knallen op het vlakke. De wielen zijn overigens alleen geschikt voor schijfremmen. Je hebt wel de keuze uit een Shimano HG-11 body of een SRAM XDR body.

De zelf ontworpen naven maken gebruik van CeramicSpeed lagers. Niet zo gek dat deze lagers worden gebruikt bij zo’n prestatiegerichte wielset. Het gewicht van 1318 gram benadrukt dat nog eens extra. Met alle specs heb je het misschien al een beetje door: prestatie gaat hier voor de prijs-kwaliteitsverhouding. Als je de wielset direct bij Black Inc koopt komt de prijs op € 3037,56 exclusief btw en invoerrechten.

Meer info via Black Inc

Tags:

Comments are closed.