Als er ergens veel keuze in is, is het wel in verschillende fietsschoenen. Alleen in Italië zijn er veel verschillende producenten van mooie schoenen en Gaerne is er daar één van. Biniam Girmay is misschien de bekendste renner die met de schoenen van Gaerne rijdt. Na zijn groene trui in de Tour verraste het Italiaanse merk hem met een paar limited edition ‘color splash’ schoenen. De reacties daarop waren erg goed en Gaerne komt nu met een paar limited edition Carbon G.Tuono schoenen voor de consument. Gebaseerd op de schoenen van Girmay.

Gaerne Carbon G.Tuono Life Drops met verfspetters

De Carbon G.Tuono schoenen van Gaerne is met € 219,90 niet het duurste uit de collectie. Slim als je het mij vraagt, aangezien het bij limited editions vaak om top modellen gaat waar dan ook een flink prijskaartje aanhangt. Deze schoenen zijn dus best betaalbaar voor een paar limited edition schoenen.

In de basis zijn ze zwart, en je sluit ze met één BOA L6 draaisluiting. Het bovenwerk is van microfiber en heeft veel kleine gaatjes voor ventilatie. Op de neus van de schoen is het logo van Gaerne te zien. De schoen heeft een full carbon zool met een stijfheidsindex van 10 op een schaal van 12 van Gaerne.

Net als de schoenen van Girmay zijn de G.Tuono Life Drops helemaal bedekt onder de verfspetters. Waar dat bij Girmay alleen groen was vanwege de winst van die trui, is het bij deze schoenen in allerlei verschillende kleuren. Dat maakt het wel een heel opvallend geheel en daarmee zijn ze niet voor iedereen weggelegd. De schoen is beperkt beschikbaar en ook de beschikbare maten zijn beperkt als je dit vergelijkt met de reguliere Gaerne modellen. De schoen is beschikbaar in maat 41 t/m 46 en ik denk dat je er dan ook snel bij moet zijn als je met deze limited schoenen wil rondrijden.

via Gaerne