Mocht je afgelopen seizoen zoveel hebben gefietst dat je toe bent aan nieuwe kleding, dan kan je weer een keuzeoptie aan je lijstje toevoegen: Pas Normal.

Al vinden wij het allemaal normaler dan de naam doet vermoeden. Het is daarentegen niet een merk waarvan er dertien in een dozijn zitten. Het komt uit Copenhagen, Denemarken bijvoorbeeld. De oprichters hebben allemaal iets met design en fietsen. Begonnen in 2014 met als doel technische perfecte kleding te maken die er ook goed uit moet zien. En het gaat om high-end kleding, zoals ze zelf zeggen. Aandacht voor detail, handgemaakt en duurzaam. Dat schept al meteen verwachtingen wat betreft de prijzen en als we naar de website kijken worden die ook bevestigd. De goedkoopste korte mouwen jersey is er voor € 175,- en de goedkoopste bibshort is € 197,-. Laten we maar eens kijken wat ze zoal in hun collectie hebben.

Te beginnen met hun laatste toevoeging, ook gezien de huidige weersomstandigheden, de Defend Bib (zie headerfoto). De naam verraadt het al een beetje dat het wapent tegen de weerselementen. Het bestaat uit waterdicht- en afstotend hoofdmateriaal dat toch nog licht van gewicht moet zijn. De binnenkant is geborsteld en zorgt voor warmte en comfort. Een echte winterbroek, maar dan moet je hem wel combineren met beenstukken als het echt te koud is. Er is overigens ook een ‘fall’ variant die hetzelfde materiaal gebruikt, maar in mindere mate dan de ‘winter’ Defend.

De zomer bibshorts, de Mechanism Race Bib, zijn voornamelijk klassiek zwart en hebben echt een technische uitstraling. Zoals je op de foto’s kan zien, bestaan ze uit verschillende panelen. Ze zijn gemaakt met het oog op presatie en comfort. Er is ook een dunnere zomervariant van, de Solitude Bib. Beide bibs hebben dezelfde prijs: € 197,-

Pas-Normal-3-bib

De jerseys en bibs passen bij elkaar, ze hebben dus ook dezelfde namen. Hieronder zie je een voorbeeld van de Mechanism Race jersey, daaronder in het zwart de Solitude jersey. Zoals je ziet hebben beide jerseys een strakke pasvorm, ze zitten nauw om het lichaam. Race fit, noemen ze het. Beide jerseys zijn ook verkrijgbaar in andere kleuren, maar dit zijn de enige twee korte mouwen jerseys in hun collectie. De prijs van beide zijn gelijk, zijnde € 175,-

Pas-Normal-34-jersey
Pas-Normal-5-jersey

Voor de herfst en winter hebben ze naast jerseys met lange mouwen (niet afgebeeld), jassen met lange mouwen. Ze hebben onder andere het Shield Jacket en Winter Jacket. Hieronder zie je ze ook in die volgorde. Ze kosten respectievelijk € 325,- en € 355,-. Dat zijn bedragen die we (gelukkig?) niet vaak tegenkomen bij fietskleding. Beide jassen zijn wind- en waterdicht met ademende binnenarm- en zijpanelen. We zijn zeker van het Shield Jacket gecharmeerd met kleurige details, maar van de prijs wat minder.

pas-normal-6-fall-jackety
pas-normal-winter

Mocht de prijzen van de kleding toch iets te gortig voor je zijn, maar het merk je wel aanspreken, dan kan je altijd nog voor de sokken gaan. Met 20 euro per paar zijn die namelijk beter betaalbaar. Hieronder drie voorbeelden van hun Winter Socks.

pas-normal-sokken

Als we de prijzen van de Pas Normal even buiten beschouwing laten, kunnen we niet anders zeggen dan dat we hier enthousiast over zijn. Dat wil overigens nog niet zeggen dat de kleding het geld niet waard is, dat is een persoonlijke overweging. Pas Normal, een toepasselijke naam (toch), maar wel mooi.

Pas Normal Studios