Als paddenstoelen lijken ze uit de grond te schieten; Podcasts. Een paar jaar geleden hebben we al eens een klein wielrennen-podcast-overzichtje gemaakt. Sinds gisteren is er weer eentje bij met de naam Unpaved.

Zoals de naam al doet vermoeden gaat het over onverhard fietsen met de nadruk op gravel, avontuur en bikepacking. Vanuit de UK willen Katherine Moore en Tom Bonnett duidelijk maken hoe gaaf het fietsen daar is. En uit ervaring kan ik zeggen dat je daar (het weer daargelaten) erg mooi kan fietsen.

Ze hebben voor nu 4 podcasts op de plank liggen waarvan de eerste gisteren is gepost. De komende woensdagen wordt er een nieuwe online gezet. Op locatie in de natuur worden de gesprekken met rijders en mensen uit de business opgenomen. De gereden route wordt weer gedeeld zodat je die zelf ook kan fietsen. De eerste aflevering gaat over hoe we bij gravel rijden zijn gekomen en waarom het zo leuk is. De gesprekken zijn lekker breed qua interesse dus van alles komt aan bod. De topper moet de aflevering worden met Lachlan Morton, die we natuurlijk kennen van Team EF. Maar daar moeten we nog een paar weken op wachten.

Hoe de toekomst eruit gaat zien is nog niet duidelijk, eerst willen ze de reacties op de podcasts afwachten. Maar genoeg gepraat, hier kan je zelf de podcast luisteren.

Foto’s van Tom Farrell