Als je helemaal klaar was om de Tour of Britain te gaan rijden en dan opeens geen baan meer hebt. Conor Dunne en Larry Warbasse overkwam het en besloten er daarom maar het beste van te maken en dwars door Europa te gaan bikepacken.

Als je het professionele wielrennen een beetje volgt had je waarschijnlijk al meegekregen dat Team Aqua Blue Sport gestopt is. Ondanks verwoede pogingen blijkt het niet te lukken nieuwe sponsors aan te trekken voor het nieuwe seizoen. En ze stoppen abrupt, want ze doen ook al niet meer mee aan de Tour of Britain, terwijl dat wel het plan was. Daar sta je dan, vlak voor het einde van het seizoen, maar wel nog topfit.

Iers kampioen Conor Dunne en voormalig Amerikaans kampioen op de weg Larry Warbasse hadden opeens wat tijd over dus en zijn niet bij de pakken neer gaan zitten. Uiteraard zijn ze op zoek naar een baan, maar ze gaan ook door met wat ze het liefste doen, en dat is fietsen. En als ze niet naar de Ovo Tour (zoals de Tour of Britain heet) kunnen gaan, waarom dan niet hun eigen NoGo Tour? Ook 8 dagen en 1140 kilometer. Een bestemming hebben ze niet, maar ze gaan wel de bergen aandoen. En bovendien wil Dunne ook meedoen met het WK dus daar kunnen ze dan ook meteen voor trainen.

Ze wonen beide in Nice, dus dat was dan ook hun vertrekplaats. Ze hebben al een aantal cols erop zitten, waaronder de Col de Tende, Col de Sarenne en de Finestre. Wat er nog meer aankomt weten wij ook niet, maar ze hebben nog een paar dagen.

Ook wel eens leuk om te zien dat profs zo’n soort rit maken. En bikepackende profs, die zie je niet zo vaak, of misschien wel nooit. Het ontbeert de twee ook niet aan humor en dat maakt het extra leuk om te volgen. Dat kan via hun Instagramprofielen @conordunne1 en @warbasse en via Rouleur waar ze ook nog wat voor schrijven over hun belevingen en het stoppen van het team en dergelijke. Leuk!

https://www.instagram.com/p/BnSA5Tmhl8N/?taken-by=warbasse

https://www.instagram.com/p/BnPezj8hsgU/?taken-by=warbasse

https://www.instagram.com/p/BnZS0uwBco6/?taken-by=conordunne1