Nu het wedstrijd seizoen op de crosser voorbij is, kan de focus volledig op het volgende doel; la Marmotte.

Op dit moment is het nog absoluut geen weer om op de racefiets te stappen, dus houdt ik mijn conditie op peil door 2 keer in de week op de tacx te trainen, en in de weekenden toch hier en daar een toertocht door de bossen. Dat is dan ook meteen de reden dat de tussenstand op mijn ‘Strava’ nog niet bijster interessant is! Maar hierdoor heb ik nu dan mooi tijd om me in te lezen, en voor te bereiden voor alle randzaken die erbij komen kijken. Zo zal er qua vervoer en verblijf toch e.e.a. geregeld moeten worden, en kwam ik er al achter dat mijn werk het helaas niet toelaat om een week vooraf al naar Frankrijk te reizen. Het zij zo, daar passen we wel een mouw aan. Mochten er mensen goede ervaringen hebben met bepaalde verblijfplaatsen rondom de alp d’huez, dan houdt ik mij uiteraard aanbevolen!

De eerste tip, die ik kreeg bij de aankondiging van ‘project Marmotte’, is een bike-fitting, en die gaat er ook komen! Halverwege februari zal ik door de mannen van Bike-Passion met de perfecte houding op de fiets worden gezet! Ik ben erg benieuwd en zal zeker laten weten hoe dit allemaal in z’n werk gaat!

Een ander ‘dingetje’  waar ik me in verdiept heb is de medische keuring. Deze is verplicht voor ‘la Marmotte’, maar daar zijn verschillende varianten in. De verschillende varianten brengen ook verschillende tarieven met zich mee, maar na een discussie met mezelf ben ik tot de conclusie gekomen om de meest uitgebreide variant te kiezen. Dit omdat ik erg nieuwsgierig ben naar de grens van mijn verzuring. Aangezien ik standaard met hartslagmeter fiets kan ik hier ook trainingen op afstemmen. Een slordige €200,- ben je kwijt, terwijl in principe een medische keuring van €100,- ook volstaat! Een duur geintje dat er dan eventjes bijkomt, maar gelukkig vergoedt de zorgverzekering een deel!

Dan ligt er inmiddels ook een DVD thuis met daarop de complete route van ‘la Marmotte’. Op dit moment ben ik nog enorm enthousiast, en positief over ‘project Marmotte’. Aangezien ik dit ook graag wil houden stel ik het kijken nog maar even uit, anders zakt me de moed al in de schoenen nog voordat ik dit seizoen op de racefiets heb gezeten! Waarom wil ik dan ook per se goud…….