Bijna elke fiets heeft ze: boutjes voor je bidonhouder. Bij gravelbikes kun je nog veel meer van dat soort boutjes vinden. Aan de achterkant of op je voorvork voor een bagagedrager. En er is vast ook nog een plek voor een derde bidonhouder. Handig al die aansluitpunten maar waarom, als je er geen gebruik van maakt, moet dat altijd worden afgedekt met van die boutjes met zo’n hoge kop? Prototipo Works heeft de oplossing om in het kleinste detail je fiets er strak uit te laten zien. En ze zijn ook nog een paar gram lichter dan de standaard opties.

Prototipo Works is een klein bedrijfje uit Australië dat met een CNC frees en computermodellen boutjes en ventieldopjes maakt. De CNC frees maakt het mogelijk om de accessoires heel precies te maken. Het resultaat: boutjes die bijna gelijk met het frame liggen of de looks van je bidonhouder niet verstoren. En de ventieldoppen lijken haast één te worden met het ventiel.

Bij Protipo Works hebben ze een hele range aan maten boutjes, zodat er vast wel één tussen zit die in jouw frame past. De prijzen van de boutjes liggen tussen de $ 6,95 AUD en $ 12,95 AUD en worden verkocht per paar. Naast het zwart en zilver komen ze nu ook in het rood.

Naast de boutjes en dopjes verkopen ze ook nog ventieladapters. Van je Presta naar Schräder ventiel, om je band op te kunnen pompen met de pomp op het benzinestation. Op de website van Prototipo Works vind je alle maten, kleuren en prijzen terug van de accessoires.