Vandaag eens geen topmodel maar een betaalbare racefiets. De Canyon Roadlite 6.0

Omdat er toch nog mensen zijn die helaas op de centen moeten letten deze keer geen fiets van €10.000,- maar van beneden de € 1000,-. Canyon staat al bekend om zijn relatief lagere prijs omdat er geen detailhandel tussen zit. Je koopt als het ware direct bij de fabriek en dat scheelt weer. De prijs van de Canyon Roadlite 6.0 is € 999,-  precies.

Wat krijg je ervoor. Een aluminium frame van 8,3 kilo en dat is best licht voor 999 euro. De fiets is opgebouwd uit twee goede groepen. De voor en achter derailleur is van Shimano Ultegra. De rest is van Shimano 105. Verder krijg je er Mavic Aksium System wielen met Continental Grand Prix 4000S banden. Oké, het zijn niet de beste wielen, deze instappers van Mavic, maar met betere wielen wordt de 1000 euro weer overschreden. Dus lekker zo laten. De voorvork is natuurlijk van Carbon.

De fiets komt goed uit de verschillende tests. Ben benieuwd, komend jaar gaan we bij Racefietsblog ook beginnen met verschillende tests en misschien dat deze fiets er wel bij gaat zitten zodat we ook in het echt kunnen ervaren dat de fiets net zo goed fietst als dat ie op papier doet.

Via Canyon