Dit is de eerste Racefietsblog Nspiratie. Het doel van deze serie is om elke keer een set samen te stellen met een bepaald thema. Dingen die we zelf mooi vinden, soms bijzondere items, of juist weer fijne spullen, goedkoop, duur, we gaan ons best doen om van alles voorbij te laten komen. Maar het geheel moet wel bij elkaar passen en we moeten er blij van worden. Hopelijk inspireert dit jullie! Deze keer het thema groen en geel. Waarom? Gewoon omdat dit een erg mooie kleurencombinatie is die je nog niet heel vaak voorbij ziet komen. Voor de producten heb ik gekozen voor het hogere segment. Zodat alles bij elkaar past en dan niet alleen qua kleur.

Shirt – Isadore I7A3O7E Echelon
Dit shirt is het meest minimalistische shirt van Isadore. Erg goed gedaan. Geen logo te zien aan de buitenkant. Nou, als ik eerlijk ben is er 1 heel klein logootje te vinden bij de linker mouw. Succes met zoeken. Leuk detail is de quote van Dieter Rams (Industrial designer) “as little design as possible”, welke te zien is aan de binnenkant van de achterzak. De kleur heet officieel Sagebrush Green en het is een erg mooie zachte kleur groen, vind ik. De adviesprijs is € 155,-.
Meer info bij Isadore

Broek – Stolen Goat Epic
Bij deze set hoort wat mij betreft een zwarte broek. Om bij het minimalistische design van het shirt te passen zocht ik iets met zo min mogelijk logo’s of in ieder geval iets dat niet zo bekend is. Ik kwam uit bij Stolen Goat die met hun Epic broek een erg zwarte broek met zwarte bretels hebben. De logo’s zijn te vinden onderaan de pijpen. SG en de geitenkop (hun logo). De pijpen eindigen zo’n 10 cm boven het midden van je knie, om even de lengte aan te geven. Ondanks dat de broek helemaal zwart is, heeft hij toch een ietwat chique uitstraling door de horizontale lijntjes die als je goed kijkt, ziet op de pijpen.  De prijs is £ 149,- (Engelse pond) excl. btw en verzendkosten.
Meer info bij Stolen Goat

Schoenen – Mavic Cosmic SL Ultimate
Als je deze gele schoenen van een afstandje ziet, weet je dat ze van Mavic zijn. Zo herkenbaar. En als je dichterbij komt dan bevestigd het logo dat nog eens, daar kan je niet omheen. Gigantisch groot staat er Mavic te lezen. En als ik eerlijk ben vind ik deze gele schoenen zo mooier dan wanneer er geen logo op zou staan. Met sommige merken heb je dat. Het merk Supreme is ook zo’n voorbeeld. En dit geel geeft een mooi contrast aan de rest van de set. De schoen weegt op onze weegschaal 204 gram (maat 43 1/3) en dat is echt licht. De schoen zet je vast met een Boa IP1 sluiting en de carbon zool zorgt voor de stijfheid. Het is geen goedkope schoen, maar dat had je denk ik ook niet verwacht met het lezen van voorgaande zinnen. De adviesprijs is € 380,-.
Meer info bij Mavic

Helm – Abus Airbreaker
De zwarte helm van Abus is de Airbreaker. Met 223 gram in maat M zit deze helm ook in de klasse van lichte fietshelmen. Hij voelt ook erg licht en valt lekker compact. Ook hier is er niet met logo’s gestrooid. In zwart op zwart staat er op de zijkanten in het klein Abus te lezen, als je goed kijkt. De adviesprijs van de helm is: € 249,99.
Meer info bij Abus

Bril – 100% Speedcraft
Op zoek naar een mooie bijpassende bril had ik het idee om het geel van de schoenen in de bril te laten terugkomen. En hoe mooi kan het zijn, ze hadden bij 100% een gele bril met een grijsgroene lens. Officieel is de kleur Soft Tact Banana. De lens laat 12 % licht door, dus is fijn bij zonnig weer. Mocht het toch niet zo licht zijn, dan krijg je daarvoor ook een clear lens bij. De lens heeft trouwens een Hydroilo behandeling gehad waardoor regendruppels eraf rollen. Samen met de schoenen komt het geel zo lekker subtiel maar toch opvallend in de set terug. De adviesprijs van de bril is € 180,-.
Meer info bij 100%

Sokken – Isadore Echelon sokken
Probeer maar eens fietssokken te vinden in de kleur goen die bij het shirt past. Dan kom je toch weer uit bij Isadore die de bijpassende Echelon sokken heeft. Net als het shirt lekker annoniem, zonder logo’s, tenzij je je schoenen uit doet. Daar staat in het groot Isadore. Maar tijdens het fietsen is er dus niks van merkjes te zien. Gaaf! De stof is lekker dun en zitten strak om mijn voet. Adviesprijs van een paar is € 22,-.
Meer info bij Isadore

Fietscomputer – Wahoo Elemnt Roam GPS
Deze Wahoo fietscomputer heeft een 2,7 inch kleurenscherm en heeft turn-by-turn navigatie. Het is de nieuwste versie van de Elemnt fietscomputer reeks. De weegschaal geeft bij ons 95 gram aan. De adviesprijs is € 349,99.
Meer info via Wahoo

Portemonnee – Bellroy Slim Sleeve
Deze Slim Sleeve van Bellroy is onderhand een echte klassieker geworden. Zelf rij ik al jaren met deze “portemonnee” in mijn achterzakje. Niet letterlijk met deze, maar met hetzelfde type. Niet echt als portemonnee bedoelt, maar je kan er redelijk veel pasjes en visitekaartjes in kwijt en ook papiergeld vouw ik erin op. In het begin zijn de ruimtes voor je pasjes nog een beetje stug, maar wanneer het leer lekker soepel is geworden kan ik er ongeveer 22 pasjes van creditcardformaat in kwijt. En hoe langer ik ermee fiets, hoe geleefder het leer eruit komt te zien. Het leer wordt naar mijn mening steeds mooier naarmate je het meer gebruikt. De afmeting is tegenwoordig iets groter geworden met 95 mm x 80 mm. De adviesprijs is € 79,-
Meer info via Bellroy

Deze eerste Nspiratie heeft je hopelijk geinspireerd om lekker gesoigneerd op je racefiets te klimmen. Het was geen goedkope eerste editie. Maar zoals gezegd gaan we proberen allerlei thema’s voorbij te laten komen. Wanneer jullie nog wensen hebben qua thema’s, mail ons dan graag.