Een van de tradities met de redactie van Racefietsblog is ons jaarlijkse weekendje weg, natuurlijk naar een plek waar je ook mooi kan fietsen. Dit jaar gingen wij naar Chimay, waar het welbekende speciaal-biertje naar vernoemd is. Aan Björn en Coen kun je het uitzoeken van een huisje wel overlaten. We zaten in een prachtig klein kasteeltje dat recent gerenoveerd was, aan de rand van Chimay. Binnen van alle gemakken voorzien, en buiten een prachtige beboste tuin inclusief eekhoorntjes.

Veel gezelligheid en een klein beetje werk

We begonnen vrijdagmiddag met de nuttige zaken want onze stagiair Tristan organiseerde een waardevolle brainstormsessie om ideeën op te doen voor volgend jaar. Het is dan toch ook nog een beetje werk tussen alle gezelligheid door. Tristan sloot tevens zijn zeer leerzame stage af bij Racefietsblog. Zoals inmiddels ook traditie werd er geproost met een Spritz – deze keer geen Aperol, maar een Limoncello Spritz.

Omdat dit huisje voorzien was van een goede keuken, hadden we bedacht dat we niet twee keer uit eten zouden gaan dit weekend. Nathalie had een drie gangen menu samengesteld uit diverse kookboeken van Ottolenghi, maar met name uit Simpel. Als chef-kok leidde ze het kookritueel en dat ging inderdaad vrij soepel en simpel – op een paar ingrediënten na die werden vergeten. Maar het was verrukkelijk en een goede bodem voor de volgende dag.

Koude start van de dag

Die zaterdag ochtend was het de eerste echt koude ochtend dit jaar. Met een temperatuur onder de 10 graden was het even wennen en werd er unaniem gekozen voor ‘lang-lang’. Coen had op Komoot een prachtige route geselecteerd waarbij we vanuit Chimay door de Ardennen richting Frankrijk reden. Heerlijk aan de Ardennen is toch wel de autoluwe wegen en de rust in de natuur. We zijn slechts een handjevol andere fietsers tegenkomen. In deze route zaten vier langere klimmen waarbij er uiteraard koers werd gemaakt om als eerste boven te zijn.

Na 80 kilometer hadden we de meeste hoogtemeters er opzitten en was het verder glooiend naar huis. Daar stond Björn als supersoigneur al klaar met heerlijke kazen, net gehaald op de zaterdagmarkt van Chimay. Na een klein rustmomentje zijn we heerlijk uit eten geweest in Chimay centrum bij La Malterie. Daar hebben we genoten van lokale specialiteiten met bijpassende wijn. Er was geen plek meer voor een toetje, maar we hadden wel zin een rondje over de kermis van Chimay. Daar werd maar eens duidelijk dat ons fietsende team in de botsauto’s net zo fanatiek is.

De zondagochtend werd gebruikt voor een lekker ontbijt, een bezem door het kasteeltje en het inpakken van de bus om vervolgens weer richting Nederland te rijden. Veel te kort, supergezellig en ook nog een beetje productief. Het was weer een geslaagd weekendje weg met de redactie!

De route de we hebben gereden kun je vinden op onze Strava