Steeds vaker komen we casual fietskleding tegen. En dan niet alleen maar praktische fietskleding maar juist goed uitziende/modieuze fietskleding. Veel ervan komt uit England. Hier fietst iedereen met z’n normale kleren naar het werk of naar de stad. Maar gelukkig wordt het hier ook steeds belangrijker om lekker te kunnen fietsen er na het fietsen ook goed uit te zien.  Vulpine (met de slogan: “Ride and destination”) speelt daar goed op in met casual fietskleding waarvan wij de zomerbroek, de korte zomerbroek, de sokken en de het dames t-shirt mochten testen. (eerder hebben we al een Merino wielershirt van ze getest).

Bij ontvangst van het kledingpakket zie je direct dat er echt moeite is gedaan om het geheel er mooi te laten uitzien. Fijne stoffen, mooi afgewerkt en leuke details. Daarnaast moet het natuurlijk ook geschikt zijn om mee te fietsen. Geen toertochten, maar om naar je werk te fietsen of om naar de stad te gaan. Dus de kleding moet lekker zijn om mee te fietsen, maar zonder fiets moet het er niet uitzien alsof je fietskleding aan hebt. De kleding van Vulpine heeft dat. Maar wanneer je goed kijkt dat zie je bijzondere features in de kleding die duidelijk maken dat het net even anders is dan anders. De kleding is overigens in verschillende kleuren te verkrijgen.

Sokken Merino wol – prijs: € 18,88 (£ 15)
Twee paar verschillende sokken. Een paar City Socks en een paar Merino Race Socks. Beide sokken zijn gemaakt van 70% Merino wol. En voor diegene die nog nooit iets met Merino wol hebben aangehad; Merino wol is fijn spul! Je verwacht misschien dat de sokken te warm gaan worden omdat het dikker aanvoelt dan reguliere fietssokken, maar in de praktijk is dat helemaal niet zo. Heerlijke sokken. Het verschil is dat de Race Socks anders geweven zijn en extra lagen heeft op sommige plekken. In de praktijk vind ik deze Race Socks net even mooier en fijner zitten, ook als je er niet mee racet, maar ze gewoon casual draagt. Let wel op het wasvoorschrift want te heet wassen en het gebruik van een wasdroger maken de sokken wat korter en kleiner.

vulpine-sokken1 vulpine-sokken2

Zomerbroek lang voor heren – prijs: € 100,71 (£ 80)
Deze broek, die wij in een mooie donkere kleur hebben ontvangen is gemaakt van 65% polyester en 35% katoen. Hij voelt ook echt aan als een zomerbroek, lekker licht en een dunne stof. Ondanks dat er best veel dingen net even anders zijn dan bij een normale nette broek, valt de broek niet op als fietsbroek bij collega’s  op kantoor. Oké je ziet bij het rechtop staan net iets meer vouwen dan anders. En als je vrienden of collega’s dan goed kijken, zien ze wel de verschillen. Zo is er een handig knoopje onderaan je rechterpijp waarmee je de pijp strakker kan zetten. Hierdoor kom je niet met je broek in de ketting. Werkt erg handig. Ook de ritsjes in de zakken zodat er niets uitvalt tijdens het fietsen en misschien nog wel het fijnste is dat ze bij je kruis rekening hebben gehouden dat je op een zadel zit. Hierdoor hebben ze ervoor gezorgd dat je niet naden van de broek zit (en dus geen irritatie).

Fietsen doet de broek heerlijk doordat je ook bij je knieën iets meer bewegingsruimte hebt gekregen. De naden zijn ook mooi afgewerkt. Ikzelf sta nogal vaak met mijn handen in mijn zakken en dan irriteren de ritsjes een beetje. Conclusie: Fijne zomerbroek die je ook gemakkelijk zonder fiets aan kan!

vulpine-zomerbroek1 vulpine-zomerbroek3 vulpine-zomerbroek4

Zomer Kortebroek voor heren – prijs: € 81,83 (£ 65)
De korte broek heeft dezelfde features als de lange versie. Dus met ritsjes in de zakken, geen naden op het zitvlak en zo gemaakt dat het zo min mogelijk trekt tijdens het fietsen. En dat is goed gelukt. Fietsen is heerlijk, en ook ziet het er uit als een normale korte broek. Enige wat opvalt is dat de binnenkant van de pijpen iets omhoog trekt. Daar heb je tijdens lopen geen last van maar is meer een esthetisch punt. Dit is gedaan om de wrijving tijdens het fietsen zo min mogelijk te hebben. Daardoor fietst de korte broek niet alleen lekker maar je kan er ook lekker mee zitten. (hetzelfde geldt overigens voor de lange broek).

vulpine-zomerkortebroek1 vulpine-zomerkortebroek2 vulpine-zomerkortebroek3 vulpine-zomerkortebroek4

Women’s dri-release shirt – prijs € 50,07 (£ 40)
door Karina
Dit dames shirt heeft het allemaal. Het is zacht, licht, het is mooi afgewerkt met een felgroen labeltje onderaan. Het voelt als een hoesje van de puurste zijde om je lijf door de fijn gestikte naden en de geprinte wasvoorschriften aan de binnenzijde waardoor een prikkend label ontbreekt. De titel ‘dri-release’ doet zijn naam eer aan want zweet en zweetluchtjes verdwijnen zodra je je benen stil houdt bij een daling. Alleen… geen zakjes op de rug dus je moet een kwalitatief verdomd goed overshirt dragen om de skills van dit ondershirt te kunnen koesteren. Wie ‘ordinair’ katoen erover aantrekt, is dit shirt niet waard.

vulpine-dri-release-shirt vulpine-dri-release-shirt2 vulpine-dri-release-shirt3 vulpine-dri-release

De kleding van Vulpine is te bestellen via hun webshop in de UK. Vandaar de prijzen in Ponden. Koop je iets boven de 45 Pond dan zijn de verzendkosten gratis!