Op 11 april staat Parijs – Roubaix op de agenda. Nadat deze klassieker afgelopen jaar helaas niet door kon gaan, merk ik dat ik er voor dit jaar nog meer naar uit kijk. Bij Rapha hebben ze denk ik hetzelfde gedacht en daarom staat bij hun het hele weekend weer in het teken van ‘A Day in Hell’. Je wordt uitgedaagd om op zaterdag 10 april of zondag 11 april een route te fietsen tussen de 100 km en 259 km. Rapha heeft wereldwijd routes uitgezet die zijn geïnspireerd op de kasseien van Parijs – Roubaix. Je kan dus uitdagende routes verwachten met kasseien, onverharde wegen en gravel.

Wereldwijd event en routes

In samenwerking met de Rapha Clubhouses en samenwerkende cafés zijn er over de hele wereld routes gemaakt. Alleen in Europa kan je al op meer dan 20 plekken deelnemen. In de Benelux is dat in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Antwerpen en Brussel. Via deze A Day in Hell-pagina kan je aanmelden voor de gratis events in de Benelux. Voor iedereen die een van de routes compleet heeft gereden is er na afloop een beloning op te halen bij het clubhouse of café waar je bent gestart.

Alle routes zijn voorgereden en je kan ze met 28 mm banden rijden. Zoals gezegd zal je onderweg de nodige kasseien en onverharde wegen tegenkomen, dus verwacht wel wat uitdaging als het om de ondergrond gaat. En naast de ondergrond zal ook de lengte van de route gaan meespelen, zeker als je gaat voor de volle 259 km.

A Day in Hell collectie

Ook voor dit event heeft Rapha een eigen collectie met kleding ontworpen. Zoals ze ook doen bij bijvoorbeeld de jaarlijkse Festive 500, is er nu de ADIH-collectie. In de collectie vindt je accessoires als sokken, koersklak, musette en een longsleeve. Het is dit jaar de 11e keer dat Rapha het A Day in Hell event organiseert en dat zie je terug in de ontwerpen van de items. De longsleeve die je hierboven ziet, heeft het ADIH logo op de borst waarin de 11 in Romeinse cijfers staat te lezen. Op de rug staan de meest heftige en bepalende kassei-stroken uit Parijs – Roubaix en daarboven staat ‘It’s war all day long’.

Het wielershirt uit de collectie is er voor dames en heren en kan je hieronder zien. Een shirt met korte mouwen uit de Pro Team serie met op de rug het ADIH logo. Op het shirt zit een design van kruisjes en stippen in verschillende kleuren. De herkenbare ‘Rapha-band’ rondom de bovenarm is blauw en het motief is gemaakt van het Romeinse cijfer 11. In het wit staat op de voorkant de tekst A Day in Hell afgebeeld en op de rug is dit dezelfde tekst als op de longsleeve: It’s war all day long. Een aantal maten uit de collectie is al uitverkocht dus je moet er snel bij zijn.

De hele collectie en de details over het event kan je vinden op de site van Rapha.