Rapha heeft veel betekend voor het vrouwenwielrennen. Denk maar aan het ieder jaar organiseren van de Women’s 100, waarmee ze vrouwen over de hele wereld meekrijgen om 100 kilometer te gaan fietsen. Maar nog meer voor vrouwen bij Rapha is natuurlijk de kleding die ze aanbieden. En voor vrouwen is het aanbod bij Rapha al een paar jaar groot.

En dat is niet simpelweg een shirtje in een ‘vrouwenkleurtje’ maken. Nee het is specifieke wielerkleding voor de wensen van vrouwen. En ze proberen dat zo divers mogelijk te houden om vrouwen van alle achtergronden op te nemen in het wielerwereldje, zonder ze in een keurslijf te proppen.

In 2020 komt er nog veel meer aan belooft Rapha. Voor nu lanceert Rapha de nieuwe kit van het team Canyon//SRAM.

De Canyon//SRAM kit met de kleurige strepen was altijd al cool. Nu heeft het concept een make-over gehad. De kleuren zijn wat feller en lichter geworden. En de kleuren staan in bliksemschichten op de kit. Kleurrijk, stijlvol en stoer in één! Er komt ook gelijk een trainingsjersey met meer wit en ietsje minder kleur.

De Rapha kit van Canyon//SRAM is niet alleen voor de profs, maar is ook gewoon te koop. Voor vrouwen en mannen. Je kunt dus solidair meerijden met het team. Het team zal dit jaar ook meedoen aan een Alternative Calender met nieuwe (offroad) races. In 2020 gaat Rapha dus off the beaten track voor de vrouwen, zoals zij dat zelf noemen. Wij zijn in ieder geval benieuwd wat er nog allemaal gaat komen in 2020.

Als je meer wil zien over de nieuwe collectie kan je hier eens kijken.