In mijn kledingkast liggen dus van die items die ik zo gaaf en mooi vind, dat ik ze nagenoeg nooit aan doe. Ik moest ze hebben, maar wil ze wel mooi houden. Rare kronkel in mijn hoofd, vindt ook mijn vrouw. Alsof je een bankstel uitkiest om de mooie bekleding, om er dan thuis een plastic hoes overheen te doen zodat hij mooi blijft. Ik denk dat deze Gazzetta Gilet van Rapha ook zo in mijn kast belandt. Want wat is hij gaaf.

Het gaat als basis om de Pro Team Gilet die een Italiaans sausje heeft gekregen. Ze hebben namelijk de bekende Italiaanse sportkrant, La Gazzetta dello Sport, gebruikt als inspiratie. De roze krant die ooit de Giro d’Italia organiseerde. En dan is de link met wielrennen ook direct gelegd. En daarom is deze Gilet omgedoopt tot Gazzetta Gilet. Deze is een onderdeel van het 20-jarig bestaan van Rapha feestje. Rapha heeft deze Gazzetta dello Sport design wel vaker gebruikt voor hun kleding.

Deze gilet is er voor zowel heren als dames. Aan de voorkant is hij gewoon zwart, maar fiets je iemand voorbij dan ziet hij de typisch roze krant op de achterkant. De gilet heeft een dubbele rits zodat je hem van boven maar ook van beneden open kan doen. Met dat laatste kan je makkelijker bij je achterzakken van je fietsshirt. De voorkant houdt de wind juist tegen, terwijl de achterkant juist extra ventileert. Dat is feitelijk ook wat je verwacht van een gilet. De prijs? € 135,-. Vandaag gaat de verkoop open voor iedereen. De RCC-members krijgen vaak iets eerder voorrang. Enige minpuntje is dat zulke items vaak snel uitverkocht zijn. Hopelijk is niet iedereen zoals ik zodat ze maar in de kast blijven liggen. Dat zou zonde zijn, daar ben ik me nu wel van bewust.

Meer info via Rapha