Na alle recente nieuws is het nu de beurt aan de gloednieuwe Rapha Pro Team fietsschoenen. Helemaal nieuw ontwikkeld en twee jaar lang getest. Dus daar verwacht je dan ook wat van. En zoals je van Rapha mag verwachten is het design ook weer net even anders dan anders.

Het design wordt grotendeels bepaald door het materiaal dat de naam Powerweave heeft. Je ziet de golvende beweging ook op de foto’s. Dit materiaal voelt een beetje ruw aan als je er met je vingers er overheen gaat. Door de weeftechniek van dit materiaal zonder naden kan er op sommige stukken meer stabiliteit worden gegeven en op andere weer minder. Ook is het materiaal volgens Rapha erg slijtvast en geeft het extra comfort aan hun fietsschoen.

Comfortabel, maar niet alleen omdat Rapha dat zegt

We kunnen natuurlijk alles geloven wat Rapha zelf zegt, maar we hebben alvast een paar van de schoenen opgestuurd gekregen. Er is nog niet mee gefietst maar we hebben er wel al wat fotootjes van gemaakt. En bij het aantrekken kan ik zeggen dat het comfort echt opvalt. En ik kan wel zeggen dat ik erg veel ervaring met verschillende fietsschoenen heb. Eigenlijk kan ik zo snel nergens een minimaal opvallend drukpuntje vinden. Ik zal er snel mee naar buiten gaan om aan mijn review te werken.

De schoen voelt ook stijf. De zool is gemaakt van carbon waarbij de bevestigingsmoertjes – waar je je plaatjes op schroeft – van titanium zijn. De twee sluitingen zijn van Boa. De schoen weegt bij ons op de weegschaal 271 gram in maat 43,5. (gewone schoenmaat heb ik 42,5 dus ze vallen bij mij een maatje groter). Voor de binnenzool heb je de mogelijkheid om de voetboog met meegeleverde opzetstukjes van verschillende diktes te ondersteunen.

Strakke afwerking

De afwerking is trouwens ook erg mooi. De branding is minimaal op de hak aanwezig. Onze “witte” schoen die van elke hoek net weer anders lijkt door de golven op het materiaal, is eigenlijk licht grijs en ziet er in het echt nog mooier uit dan op de plaatjes. De paarse versie is erg specifiek qua kleur en daar moet je van houden en dan is er nog een zwarte. De schoen heeft een prijs van € 310,-

Meer info via Rapha

De Rapha Pro Team schoen in paars/blauw
De Rapha Pro Team schoen in zwart