Het grootste Belgische – en misschien wel wereldwijd – talent dat momenteel in het peloton rondrijdt is Remco Evenepoel. Op het moment dat hij geen kleding draagt van zijn ploeg Deceuninck Quick-Step, is de kans groot dat hij zijn eigen kleding draagt. Samen met de Belgische winkel ZEB lanceerde hij pasgeleden zijn eigen kledingcollectie: R.EV.

R.EV 1703

De afgelopen jaren was het al mogelijk om in kleding te lopen waar de initialen van Evenepoel op waren gedrukt. Onder de naam REV1703 is deze collectie van vrije tijds kleding nog steeds te koop via de gelijknamige website. De nieuwe collectie gaat wat dat betreft een flinke stap verder. Met R.EV is hij nu, in samenwerking met ZEB, zijn eigen merk gestart waarmee hij in de voetsporen treedt van Wout van Aert. Opvallend detail bij zijn kleding is dat het getal 1703 vaak te zien is. Dit is de postcode van zijn woonplaats Schepdaal.

Wielerjargon

De collectie bevat truien, vesten, t-shirts, polo’s en korte broeken. Voor de dames zijn er ook een aantal t-shirts verkrijgbaar met hetzelfde design als de mannen. Komend jaar gaat Evenepoel in de Giro zijn debuut maken in een grote ronde en daarvoor hebben de designers het Maglia Rosa shirt ontworpen. Qua kleuren en opdruk het meest opvallende item. Naast zijn postcode en de initialen R.EV zijn er verschillende kreten op de kleding te vinden. Bijvoorbeeld Life’s A Time Trial, Against The Clock, I’m A Coureur en Bidon Collé. Allemaal termen die treffend zijn voor wielrenners.

I’m a coureur

De collectie is verkrijgbaar bij de winkels en in de online shop van ZEB. Bij de meeste shirts is goed zichtbaar dat het uit de collectie van Evenepoel komt. Het roze shirt is dan wel het meest opvallende, maar persoonlijk vind ik het shirt met spaak patroon een tof design. Daarbij staan zijn initialen subtiel afgebeeld in de naaf van het wiel, waardoor het ook een mooi shirt is als je niet per se fan bent van Evenepoel.