De meeste ongelukken met wielrennen gebeuren vaak omdat je voorganger remt en je hem/haar niet meer kan ontwijken.

In de Formule 1 hebben ze ook rode achterlichten (geen remlichten) voor de veiligheid. Waarom geen lichtjes op de racefiets? Een remlicht bijvoorbeeld. Dit moet iemand hebben bedacht toen hij de volgende iPhone applicatie heeft gemaakt. Het remlicht voor de Iphone. De truc is dat door de bewegingssensoren in de telefoon hij “voelt”of je remt en dat is dan de trigger om het rode licht te laten branden.

Voorwaarde is dat je je iphone op de een of andere manier op je rug bindt zodat je achterliggers het kunnen zien. Verder is de applicatie niet gratis maar te koop?! Voor € 0,79! Daarnaast is de voorwaarde dat je een Iphone aanschaft (mocht je deze nog niet hebben). Alles bij elkaar kost het een paar centen maar dan heb je ook wat. Een remlicht.

Wel een klein nadeel; Jij hebt er zelf geen voordeel van als jouw voorligger (zonder remlicht) remt en je er dus gewoon overheen vliegt, waarbij jouw achterligger wel ziet dat je remt (als je al remt) maar waarschijnlijk door de korte reactietijd te laat is en ook achterop knalt. Tot slot lig je gehavend op het wegdek naast je “remlicht” die de val waarschijnlijk niet heeft overleeft. Zo wordt wielrennen zeker een dure hobby.

Grappig zo’n applicatie maar ik zie het nut ervan nog niet, maar dat kan ook aan mij liggen.

Tags: