Hoewel het niet de eerste editie is, had de timing bijna niet beter kunnen zijn. De komende paar dagen kan je op Zwift helpen om meer mensen op de fiets te krijgen t.b.v. World Bicycle Relief en dat op initiatief van de inmiddels 86-jarige oprichter van Giant.

Van 13 tot 17 mei kan je meefietsen op Zwift en help je World Bicycle Relief. Zij doneren voor elke 1200 km die er in totaal gefietst wordt een zogeheten Buffalo Bicycle aan mensen die het nodig hebben. Bij de vorige editie is er door 2700 deelnemers ruim 120.000 km gefietst en daardoor zijn er dus 100 fietsen gedoneerd! Giant verdubbelt dit aantal nog een keer.

Het Ride Like King event werd voor het eerst in 2009 georganiseerd op kleine schaal. Het kwam voort uit de rit van de oprichter van Giant, King Liu, die in 2007 op 73-jarige leeftijd een 15-daagse tocht van 927 km door Taiwan fietste. De man hervond er zijn liefde voor de fiets door en geeft dat graag door aan anderen.

Nog over die timing gesproken, het is een goed moment in meerdere opzichten. De hele wereld heeft het het laatste jaar zwaarder gehad dan anders dus hoe mooi is het als je daar al fietsend wat aan kan doen. We fietsen door het wisselvallige weer steeds meer binnen. Er is altijd wel een reden te bedenken om niet mee te doen, maar er zijn er ook genoeg om wél mee te doen.

Het gaat om meerdere ritten per dag met ook een aparte rit voor vrouwen. Als je meedoet krijg je een (virtueel) shirt en een Giant TCR Advanced SL Disc of Liv Langma Advanced SL. Bij elke rit worden 5 gesigneerde (echte!) RLK13 shirts weggegeven onder alle deelnemers. Kijk op Zwift hoe en wanneer je mee kan doen.

Tags: