Het Belgische fietsenmerk Ridley en het welbekende muziekfestival Tomorrowland, dat ook in België wordt georganiseerd, slaan de handen ineen voor een exclusieve uitvoering van de carbon Kanzo Fast en de aluminium Kanzo A gravelbike van Ridley. het resultaat is een chique uitvoering met veel goudkleurige details, inclusief het logo van Tomorrowland.

Goudkleurige details waar je ook maar kijkt

Die goudkleurige details zijn we op heel veel plekken terugkomen. De ketting heeft bijvoorbeeld een goudkleur, maar ook de bidonhouders, het Tomorrowland logo op de voorkant van het balhoofd, de strepen rondom het balhoofd en zelfs op de velgen zien we een stukje goudkleur terugkomen. Subtielere verwijzingen zijn de woorden Love Tomorrow op de veldranden, die niet echt opvallen omdat deze in het zwart zijn uitgevoerd.

Invenio staat voor ontdekken

Op de bovenkant van het stuur staat de tekst Tomorrowland x Ridley en op de achterkant van de zitbuis zien we nogmaals het logo van Tomorrowland met daaronder het Latijnse woord Invenio. In het Latijns betekent Invenio ik ontdek, ik vind of ik kom tegen. Ridley en Tomorrowland willen mensen verenigen en stimuleren om samen de wereld te ontdekken, in dit geval dus op de gravelbike. Volgens Tomorrowland staat het design op de Kanzo dan ook voor de belangrijkste waardes van het festival: liefde, vriendschap en eenheid.

2 opties: de carbon Ridley Kanzo Fast gravelbike…

De carbon Kanzo Fast is afgemonteerd met Shimano GRX800 Di2 1×11-speed. Het crankstel is de Rotor Aldhu, en qua verhoudingen is er gekozen voor een 42-tands voorblad en een 11-42 cassette. Qua wielen kiest Ridley voor de Forza Levanto G F 23TLR. De banden zijn de Vittoria Terreno Dry in een 38 mm uitvoering en het zadel is van Selle Italia. Het totaalplaatje kost € 4.999,-.

… of de aluminium Ridley Kanzo A gravelbike

De aluminium Kanzo A is met een bedrag van € 1.599,- een stuk betaalbaarder, en dat zien we dan ook terug in de afmontage. De groepset is de Shimano GRX400 2×10-speed. De wielen zijn de Forza Norte G F 24TLR, en het stuur- en zadelpen van Forza. Qua banden en zadel is de afmontage gelijk aan de Kanzo Fast.

Meer info via Ridley.