Als je een Wereldkampioen in je gelederen hebt, dan wil je dat laten zien ook natuurlijk. Merida brengt daarom een gelimiteerde oplage van de Reacto ter ere van Rui Costa uit.

Er zal een Team Ltd en een 5000 Ltd versie van de Reacto op de markt worden gebracht. De Team versie lijkt het meest op Costa’s fiets. Uitgerust met Dura Ace Di2, Rotor 3D+ cranks met Q-Rings, Fulcrum Red Wind H50 XLR wielen en een Prologo Nago EVO CPC zadel komt hij op een niet malse EUR 10.000,-! En er zullen er naar verwachten maar vijf van naar de Benelux komen dus als je hem graag wilt hebben moet je snel naar je dichtsbijzijnde Merida dealer! Met een beetje geluk kan je er dan in september op fietsen.

De 5000 Ltd is een stuk betaalbaarder dan zijn grote broer. EUR 1.999!  En daar krijg je een meer dan behoorlijke uitrusting voor; Ultegra schakelwerk en 105 remmen, FSA Gossamer Pro cranks, Merida Super Aero 38 wielen en een Prologo Kappa 2 zadel.  Hij zal ook wat beter beschikbaar zijn en in zowel juli als september geleverd kunnen worden. Nog steeds een knappe fiets, en ook nog 8.001 euro goedkoper.

Eén fiets voor de echte liefhebber en een fiets voor de liefhebber met een beperkt budget dus. Beide fietsen missen echter één belangrijk detail, misschien was het je al opgevallen. De regenboog. De regels van de UCI zijn zo dat alleen het merk waar de wereldkampioen destijds op reed de fietsen mag verkopen met de regenboog kleuren. En dat was nog toen Costa bij Movistar reed. Op een Pinarello. Er wordt wel een surrogaat-regenboog gebruikt op deze gelimiteerde modellen, maar het is natuurlijk niet helemaal hetzelfde. Gelukkig mag de fiets waar hij zelf op rijdt wel de kleuren hebben (onderste twee foto’s).

Merida.REACTO TEAM LTD_MY2015Merida.REACTO 5000 LTD_MY2015
Merida.Reacto.Rui.Costa
De Reacto Evo waar Rui Costa zelf op rijdt. Iets andere regenboog.

 

Rui.Costa.Merida-Daniel.Geiger

Tags: