De stalen Ritchey Outback was een gravelbike met een mooie mix van modern en klassiek. De ranke stalen buizen en de klassieke zadelpenklem deed veel staalliefhebbers watertanden. Nu hebben ze de tweede versie van de Outback op een paar puntjes aangepakt. De fiets heeft nog steeds dat klassieke stalen uiterlijk, maar is net ietsje veelzijdiger geworden.

Voor de Outback 2 kan je nu kiezen uit twee typen wielen: 650b of 700c. En de maximale bandbreedte is opgeschaald van 40mm naar 700×48 en 650×51. De bredere banden geven je net wat meer mogelijkheden op allerlei terrein.

Meer mounts

Ook kun je meer aan de fiets ‘hangen’. Aan de vork zitten nu anything-mounts. Voor extra bidonhouders of tassen. Ook aan de onderkant van de schuine buis zit nu een derde aansluiting voor bidonhouders. Ook kun je nu spatborden en een bagagedrager monteren. Dat maakt de fiets niet alleen een veelzijdige gravelbike, maar ook geschikt voor je bikepacking avonturen.

Guac y Crema

Het frame komt in een opvallende groene kleur met crème letters. En ze weten weer een extra coole naam voor de kleur te verzinnen: Guac y Crema. Zelf vind ik de blauw-groene kleur van een paar jaar geleden nog mooier, maar het groen past wel goed bij de fiets. De fiets is te koop in maten van XS t/m XXL en het frame kost € 1499,-.

We hebben helaas nog geen idee hoe de fiets rijdt, maar als we de foto’s bekijken, lijkt het erop dat je er een heleboel fun op kan beleven.

Meer info via Ritchey