Ook op zoek naar een fiets waar niet iedereen op rijdt. Maar niet ten koste van de kwaliteit en uitstraling? Dan is misschien de Ritte Bosberg iets voor je.

Ritte bicycles is een klein bedrijfje dat in de Verenigde Staten gewoon racefietsen maakt. Geen gadget, bijzaken etc. gewoon simpelweg een goede racefiets. De naam “Ritte van Vlaanderen” komt van een Belgische wielrenner met een leuk verhaal.

Henri (Ritte) Van Lerberghe (Lichtervelde, 29 januari 1891 – aldaar, 10 april 1966) was een Belgisch wielrenner. Hij is vooral bekend als winnaar van de eerste Ronde van Vlaanderen na de Eerste Wereldoorlog in 1919. Het was slechts de derde editie van de wielerklassieker. Met een geleende fiets zegt Ritten voor de start aan het peloton dat hij iedereen gaat doodrijden. Het gelach verstomt wanneer hij, voor het huis van de gedoodverfde favoriet ontsnapt, op 120 km voor de aankomst. Onderweg diende hij nog door een trein te kruipen met zijn fiets die stilstond voor een overweg. Voor hij de Vélodrome van Gentbrugge opdraait, waar de aankomst ligt, stopt hij nog in een café om er twee pinten te drinken. Zijn ploegleider moet hem uit het café komen halen. Aan de meet roept hij de toeschouwers toe dat ze allemaal naar huis mogen gaan omdat hij een halve dag voorop ligt. Uiteindelijk won Van Lerberghe met een voorsprong van 14 minuten op de tweede.” –  bron Wiki

De fietsen van Ritte, waaronder de Bosberg (genoemd naar de laatste beklimming in de Ronde van Vlaanderen) zal beschikbaar zijn per januari 2011. Er is niet heel veel over bekend maar de reacties zijn erg positief! Ook de verkooppunten zijn nog niet bekend gemaakt. Even afwachten dus of Europa ook verkooppunten van Ritte krijgt. De kleuren zijn blauw/zwart met een knipoog naar Vlaanderen, en blauw/wit. Ik heb in de wandelgangen horen vallen dat de prijs voor het frameset $1790,- is.  Naast de Bosberg heeft Ritte ook nog de Crossberg, een crossfiets, en een tijdritfiets; de 1919 Time Trial.

Tags: