Vandaag staat helemaal in het nieuws van de nieuwe 12-speed groepset van Sram: Red eTap AXS. Ook Specialized ‘mocht’ de groep op een racefiets monteren, op twee racefietsen maar liefst. De Tarmac en de Venge zijn de gelukkigen.

S-Works Tarmac Disc Etap AXS
Ze hebben bij Specialized de S-Works Tarmac Disc als basis genomen. Dit frameset van carbon behoeft niet veel uitleg. De renners van Team BORA-hansgrohe, Team Deceuninck-Quick-Step en Boels Dolmans Cycling Team rijden voornamelijk op deze fiets hun uitslagen. Maar nu dus afgemonteerd met de nieuwe Sram groepset. Voor is er gekozen voor een 48-35T verzet en achter is gekozen voor een 10-33 cassette. Remmen doe je hydraulisch met de schijfremmen. De rest van de fiets is afgemonteerd met S-Works onderdelen. Rollen doe je met Roval CLX 50 wielset met daarop de 26 mm Turbo Cotton banden van Specialized zelf. De Quarq vermogensmeter laat zien hoe hard je trapt.

Voor de kleur hebben ze gekozen voor een wit-zilver-achtige kleur. Officieel heeft de kleur de mooie naam Gloss Metallic White Silver/ Lite Silver Face gekregen. De adviesprijs is € 10.999,-

S-Works Venge Etap AXS
Ook de Venge is afgemonteerd met de dezelfde nieuwe groepset. De Venge is de aeroracer van Specialized. Alles ziet er ook iets dikker uit bij deze fiets in vergelijk met de Tarmac. De cockpit is ook duidelijk meer aero.

Ze hebben voor de Venge gekozen voor de iets hogere Roval CLX 64 wielset en ook met de 26 mm Turbo Cotton banden. De adviesprijs is € 11.499,-

De fietsen zijn vanaf vandaag te verkrijgen. Meer info via Specialized.