Er was een periode dat iedereen zijn oude racefiets of mountainbike leek om te bouwen tot singlespeed of fixie. Ja, ik ook! De eenvoud van zo’n singlespeed blijf ik mooi vinden. Toen ik de Salsa Stormchaser zag, was ik dan ook gelijk gepakt! Met een singlespeed gravelbike zou je in grote delen van Nederland prima uit de voeten kunnen. Al zal je wel snel een hoog beentempo hebben als je over een stuk asfalt moet.

De Salsa Stormchaser heeft een aluminium frame. Stiekem had ik nog liever een stalen frame gezien. Vind ik toch wat beter passen bij een singlespeed. Maar je kan niet altijd alles hebben. Over het aluminium frame en de carbon voorvork zit een mooie metallic rode kleur. Aan de achterkant zit er geen bruggetje tussen de achtervork. Door het ontbreken van de derailleurs en ‘lege’ achterkant lijkt het haast of ze iets vergeten zijn. Qua aansluitingen zijn ze in ieder geval niets vergeten, want net als andere gravelracers heeft de Stormchaser overal nokjes voor bagagedragers, bidonhouders en spatborden.

Je rijdt met een 38t crankstel aan de voorkant. En met een dubbele krans aan de achterkant. Je kunt daardoor redelijk snel wisselen tussen een 17t of 18t aan de achterkant. Remmen doe je met mechanische schijfremmen van TRP. De remkabel gaat netjes door het frame voor een extra cleane look. Mocht je het ‘singlespeeden’ zat zijn kan je met een andere pad toch een achterderailleur monteren. De Stormchaser is te koop als complete fiets voor $ 1599,- of als frameset voor $ 1199,-.

Meer info via Salsa