Met twee vernieuwde wielerkledinglijnen is er volgens Shimano voor elke vrouw een passende set. Zowel voor beginners als ervaren wielrenners. Met de Mizuki lijn richt Shimano zich op de beginnende wielrenster en met de Sumire lijn kan ook de ambitieuzere renster uit de voeten. De pasvorm is gemaakt voor de vrouwelijke vormen waardoor het een vertrouwd gevoel moet geven tijdens je fietsritten, aldus Shimano. Een comfortabele kledinglijn voor een lekkere toerrit en een serie strakke sets om te koersen.

De Mizuki kleding met inspiratie uit Japan

Voor komende zomer zijn er in de Mizuki serie vijf verschillende shirts. Ze hebben allemaal dezelfde eigenschappen, maar verschillende opvallende prints. De inspiratie voor deze ontwerpen komt uit Japan, het thuisland van Shimano. Twee van de vijf shirts zijn rood/roze, zoals je vaak bij vrouwenkleding ziet. Maar er zijn ook genoeg vrouwen die graag een andere kleur willen en zij hebben de keuze uit drie andere kleuren. Ik zou zelf kiezen voor marine. Een blauw/groene kleur met zalmkleurige accenten waarbij ik denk aan de schubben van een Japanse Koi-karper.

De Mizuki lijn wordt de instaplijn genoemd, maar heeft volgens Shimano eigenschappen van premium kleding. Dit zie je onder andere terug in de stof die sneldrogend en ademend is en ook beschermt tegen uv-straling. De shirts hebben een volledige rits en drie zakken op de rug. De specifiek vrouwelijke pasvorm van deze Mizuki lijn moet goed aansluiten en comfortabel zitten. Voor een bijpassende broek kan je kiezen uit een korte broek of een driekwart broek, beiden zonder bretels. Rondom de taille hebben ze een brede band, om de broek goed te laten zitten. Het Mizuki shirt kost € 74,99.

De Sumire kleding voor het snellere werk

Ben je een meer ambitieuze renster die zoekt naar kleding met een strakke pasvorm, dan hebben ze de Sumire kleding. Deze kleding is volgens Shimano bedoeld voor rensters die op zoek zijn naar aerodynamische kleding voor wedstrijden en snellere ritten. De stof bij deze shirts zit strakker om je lichaam. Ten opzichte van de Mizuki kleding hebben ze een luxere stof gebruikt met mesh panelen aan de zijkant en brede grippers bij de mouwen. Bij de Sumire kleding heb je de keus uit vier verschillende shirts, waarvan ik de blue gradiënt heel tof vind. Nu is blauw een van mijn favoriete kleuren en het verloop naar het lichtblauw (bijna wit) ziet er gewoon goed uit.

Voor de broeken is er bij deze lijn iets meer keus. Er is een broek die helemaal zwart is en waarbij je kan kiezen of je deze met of zonder bretels wilt. Naast deze twee uitvoeringen zijn er ook nog twee broeken (zonder bretels) die matchen met het red/navy of het blue gradiënt shirt. Hierbij zijn de uiteinden van de pijpen in dezelfde kleur als het shirt, zodat het een mooie set vormt. De prijs van een Sumire shirt is € 89,99 en de Sumire fietsbroek met bretels kost ook € 89,99. Een Shimano fietsbroek met bretels is er trouwens al vanaf €59,99.

Alle specificaties kan je vinden op de site van Shimano.