S-Works, de toplijn van het Amerikaanse Specialized introduceert een nieuwe buitenband voor op de racefiets, de Mondo. Een zwarte band met een gladde bovenkant, maar met behoorlijk wat profiel op de zijkanten. De band komt in breedtes van 28, 32 en 35 mm en wordt al gebruikt in het profpeloton. Zo reden wielerploegen Soudal-Quickstep, Bora-Hansgrohe en Total Energies tijdens Parijs-Roubaix al op prototypes van deze banden.

Verschillende technologieën

Aan de bovenkant van de band is er gebruik gemaakt van T2 compound, dit is een harde en stevig soort rubber. Aan de zijkanten zien we Gripton T5. De zijkant heeft meer profiel, en dit zorgt voor meer grip in de bochten. De T5 compound staat dan ook bekend om het grip, terwijl de T2 compound vooral heel snel en slijtvast is. Ook is er gebruik gemaakt van de Blackbelt technologie, een door specialized ontwikkelde beschermlaag die net onder het oppervlak van de band verwerkt is.

Op de ene zijkant van de kant zien we merknaam S-Works staan en op de andere kant staat de typenaam Mondo en de gebruikte compounds. De banden zijn natuurlijk tubeless ready, en dat wordt zelfs geadviseerd door Specialized. Ik ben benieuwd naar de ervaring in de praktijk, aangezien je met deze banden prima van de verharde paden af moet kunnen wijken.

Specificaties

Maten: 28, 32 en 35 mm
Kleur: zwart
Gewicht: 326 gram (28 mm, zelf gewogen)
Prijs: € 80,-

Meer info via Specialized.