Afgelopen zondag organiseerde Specialized de Specialized Super Sunday in Arnhem. Een dag vol wegwedstrijden, een graveltocht en zelfs een cross stonden op het programma. Ik, Joost, deed mee aan de graveltocht en Bas reed de cross. Het weer zat gelukkig mee en de criteriums en de graveltocht werden in mooie omstandigheden verreden. Tijdens de cross ging het nog even regenen, maar dat maakte het alleen maar spectaculairder.

Vol programma en een gezellig sfeertje

Zoals gezegd stond er dus wegwedstrijden, een graveltocht en een cross op het programma. De ruime locatie, Arnhems Buiten, was perfect geschikt voor het event. Alles kon ruim worden opgezet en de verschillende events hinderden elkaar niet. Na de graveltocht waren er broodjes hamburgers en biertjes, de Giro d’Italia werd uitgezonden en er was een DJ voor de livemuziek. De sfeer was gemoedelijk en veel mensen bleven even hangen na de rit.

Gravellen

Zoals gezegd deed ik ’s ochtends mee aan de graveltocht. Je had de mogelijkheid om drie afstanden te doen: 45, 55 en een combi van deze twee routes maakte een ronde van 100 kilometer. En ja, uiteraard fietsen wij de 100 kilometer. Een gave tocht met enorm veel gravelpaden en een aantal singletracks stond ons te wachten. De eerste lus zoekt de westelijke kant naast Arnhem op, terwijl de andere lus richting de Posbank gaat. Een mooie omgeving met veel wilde dieren en gave vergezichten. Zo mooi, dat we uiteindelijk nog een extra lusje deden en met 115 kilometer op de teller terug in Arnhem kwamen.

Op een Diverge STR Pro

Via Specialized fietste ik de graveltocht op een Diverse STR Pro. Eerder deed collega Coen al een test met deze Diverge STR gravelfiets, en dit weekend kon ik dit model eens stevig aan de tand voelen, en dan wel in een heel opvallend kleurtje. Satin Blaze/Violet Ghost Pearl Fade, zo noemt Specialized deze kleur. De fiets kleurt oranje, met een roze gloed. Heel gaaf, en lekker opvallend. Ter voorbereiding op de graveltocht deed ik op zaterdag al een testrondje op een aantal singletracks en gravelpaden en toen al merkte ik dat de fiets heel prettig aanvoelt.

De Diverse STR Pro heeft demping aan zowel de voor- als achterkant van de fiets. Beide dempingen zijn tijdens het fietsen te verstellen. De achtervering, die er toch wat bijzonder uit ziet, zorgt voor heel veel comfort. Als je tijdens het fietsen naar beneden kijkt zie je dat de vering continue in beweging is, en dat zorgt ervoor dat je rug minder te verduren krijgt. De Future Shock vering bij het balhoofd van de fiets vangt klappen op waardoor je handen het een stuk makkelijker hebben. Mijn opvallendste bevinding van deze fiets is dat ik na 4,5 uur fietsen nog geen enkel pijntje aan mijn lichaam had, op zware benen na dan. En dat is knap voor een fiets die ik nog niet gewend was.

Bas pakt de bloemen bij de avondcross

Als laatste event stond er nog een heuse zomercross op de planning. Om zes uur ’s avonds vertrokken licentiehouders en niet licentiehouders voor een zware cross op een crosswaardig parcours. Met een lange trap in het midden en vooral veel pittige klimmetjes was het afzien. Zo’n 50 deelnemers stonden aan de start en onze eigen Bas won de cross bij de niet licentiehouders. Een puike prestatie waarmee hij door de bijbehorende bos bloemen ’s avonds goed thuis kon komen.

Via Specialized.