Helaas is het dan zover. Koos Moerenhout hangt de racefiets, zoals het er nu uitziet, aan de figuurlijke wilgen. 2010 is gepland als zijn laatste seizoen.

Na enorm sterk te hebben gereden op de wereldkampioenschappen is de tijd dan toch aangebroken voor Koos om te stoppen, terwijl zijn houdbaarheidsdatum nog  lang niet is verstreken. Koos is een lekkere nuchtere fietser die erg hard kan fietsen. Dit laatste blijkt wel uit de resultaten van afgelopen WK. Met de tijdrit is werd hij 6e! Met de wegrace werd hij 13e en ook beste Nederlander.

De mooiste overwinning was misschien wel de tweede keer dat hij Nederlands kampioen werd in 2009. De band The Gasoline Brothers hadden beloofd een nummer voor Koos te maken als hij weer Nederlands kampioen wist te worden. Een erg vrolijk nummer, zeker met de beelden van de laatste kilometer erbij. Jaja… weer een kippenvel momentje. Stiekem hopen we allemaal dat Koos zich bedenkt en er toch nog een jaartje bij aanplakt. Misschien kunnen The Gasoline Brothers weer een nummertje beloven ter stimulatie!

Nog even genieten van het nummer met de beelden: