Hunt heeft samen met Team Coop-Hitec een limited wielset uitgebracht, speciaal voor de eerste deelname van het team in de Tour de Femmes. Hiervoor heeft Hunt de 44 Aerodynamicist Carbon Disc wielset gebruikt en een make-over gegeven. De wielen zijn gemaakt in een beperkte oplage en zijn dus ultra-limited volgens Hunt.

Uiterlijk van de wielset

Van de Tour de Femme zijn alle etappes in het design verwerkt. De start- en finishplaats van elke etappe plus het aantal kilometers kan je op de velgen terugvinden. En gaaf hoe ze dit in het patroon op de velg verwerkt hebben.

CeramicSpeed en een gewicht van 1446 gram

De Team-Editie Hunt 44 wielen hebben een mooie upgrade gekregen bij deze samenwerking. Ze zijn uitgerust met CeramicSpeed lagers, deze staan bekend om hun lage weerstand vergeleken met normale industrielagers. Doordat keramische lagers harder zijn dan industrielagers, gaan ze ook langer mee. De adviesprijs voor deze Team-Editie is € 1549,-. Voor dat geld heb je een wielset met een gewicht van 1446 gram. (op de foto’s hieronder zelfs 1434 gram).

We hebben eerder al eens met de Hunt 44 Aerodynamicist wielset zonder CeramicSpeed lagers gereden.

Voor de fans

Voor de grote fans van de ploeg is er goed nieuws, aan het einde van de Tour de Femmes komen er namelijk 10 wielsets met handtekeningen van de rensters beschikbaar. Het geld dat hierbij wordt opgehaald wordt gedoneerd aan het Coop-Hitec team voor de verdere ontwikkeling van de ploeg en de renners.

Meer info via Hunt

Tags: