Het komt wel vaker voor dat World Tour ploegen hun kennis delen over trainen en voeding. Vaak in de vorm van een leuke video of blogpost. En hoewel deze informatie zeker nuttig is, schiet de informatie voor wie echt het maximale uit zichzelf wil halen toch tekort. Team EF heeft daarom een trainingsprogramma opgestart waarbij je individuele begeleiding krijgt van coaches, renners en voedingsdeskundige op World Tour niveau.

Programma’s vanaf $ 425,- per maand

Er zijn drie trainingsprogramma’s om uit te kiezen. Het begint met een Core programma voor $ 425,- per maand. Met het Core programma heb je contact met een fietscoach, krijg je toegang tot de trainingsbibliotheek en krijg je twee keer per jaar een voedingsanalyse. Het Premium pakket kost $ 675,- per maand en dan krijg je een op maat gemaakt schema voor je voeding en krachttraining. Kies je voor het Elite programma dan betaal je minimaal $ 2900,- per maand. Daarvoor krijg je een gelijksoortige begeleiding als de World Tour renners.

Als je van te voren dacht aan een tientje per maand zoals bij Strava of dergelijke, dan valt de prijs je misschien tegen. De prijzen zijn voor veel fietsers misschien too much. Maar advies krijgen van Tejay van Garderen, Lachlan Morton of Mitch Docker is natuurlijk wel een unieke kans. En bij de Core en Premium programma’s kun je iedere maand stoppen. Meedoen kan over de hele wereld, omdat veel digitaal gaat. Je hebt wel een fiets met powermeter en hartslagmeter nodig. Maar dat lijkt me logisch als je op dit niveau wilt gaan trainen.

Of je er nu gebruik van gaat maken of niet, je moet het toegeven dat Team EF er veel aandoet om het profwielrennen te vernieuwen. Al eerder met de renners die aan alternatieve wedstrijden meedoen. En nu met deze trainingsprogramma’s waarmee ze wielrenners van alle niveaus willen helpen. Maar het is natuurlijk niet zo gek dat Education First dit weet op te zetten. Het bedrijf is natuurlijk gespecialiseerd in het aanbieden van cursussen.

Meer info via Team EF Coaching

Comments are closed.