Het geel van Lotto-Jumbo was dit jaar niet meer weg te denken in het WorldTour peloton na al hun successen. Volgend jaar gaan ze verder onder een nieuwe naam Jumbo-Visma. Bij een nieuwe naam hoort natuurlijk ook een nieuw design en die werd vandaag gepresenteerd. Je ziet toch weer het geel naar voren komen waar de ploeg om bekend staat door Jumbo als sponsor. Verder zijn er enkele details veranderd.

Geel met wat kleurtjes
Onder het logo van Jumbo staat nu Visma, naast Jumbo de grote sponsor. Toch valt mij een ding meteen op aan het shirt. Bij de mouwtjes zit er een paarse rand met de naam van sponsor Simpel.nl. De broek is net als vorig jaar grotendeels zwart met gele details. Wat grappig is, is de gradiënt overgang onderaan het shirt van zwart naar geel. Grappig in die zin dat je dit komend seizoen bij veel andere teams ook terugziet in de teamkits.

Nieuwe kledingleverancier AGU
Jumbo-Visma heeft in 2019 dus een nieuwe kledingleverancier AGU. Ze zijn een tijdje weggeweest uit het WorldTour peloton. Je kent ze vast nog wel van de Rabobank tijd, maar nu zijn ze dus weer terug. Ze verbeteren de lijn door het tijdritpak te testen in de windtunnel. De ontwikkelingen worden weer doorgevoerd in de wegcollectie van het team.

Als fan kan je binnenkort de pro kit en replica kit kopen op de site van AGU of bij een AGU-dealer.

Meer info via AGU