Het najaar en de winter zijn om meerdere redenen niet mijn favoriete seizoenen om te wielrennen.

Wordt het, naarmate het buiten eerder donker is, binnen gezelliger, bij mij op de fiets niet. Ik vergeet namelijk met regelmaat mijn verlichting waardoor ik als een gek naar huis moet fietsen om voor het donker thuis te zijn. Of een ritje alweer huiswaarts moet terwijl ik net onderweg ben omdat ik ontdek dat ik geen licht bij me heb. Of veel later vertrek dan ik eigenlijk wil omdat ik mijn verlichting niet kan vinden. Ben ik soms de enige met dit vervelende probleem?

Toen ik nog jonger was had ik daar maling aan en reed ik makkelijk zonder licht door, maar gelukkig komt het verstand met de jaren en snap ik nu ook niet meer hoe ik er toen zo makkelijk over kon denken, maar dat terzijde.

Ook moet ik elk jaar de wetgeving over de verlichting in de gaten houden, ook al zoiets, waarom verandert die zo vaak? Kon ik een paar jaar terug nog met flikkerende lampjes werken; dat mag opeens ook niet meer. Ik snap wel dat knipperende lichtjes misschien minder opvallen, maar waarom worden ze dan nog gemaakt, alsof ik voor de lol met zo’n ding ga fietsen.

Vorig jaar, kan ik me herinneren, werd Contador nog van de weg gehaald voor het rijden zonder verlichting tijdens een trainingsritje. Hij kwam onder de boete uit, maar ik heet natuurlijk geen Contador dus ik zou gelijk 45 euro armer zijn.

Nee, geef mij maar de mooie lange dagen van de zomer, waarbij ik niet na hoef te denken over hoe laat het donker zal zijn en van alles mee hoef te sjouwen. Ik moet even door 6 maanden gedoe heen en dan wordt het op mijn fiets ook weer gezelliger!

Xxxx Juist!