The Draft zijn vier mannen waarvan fietsen geen hobby meer is. Het is hun ‘way of life’ zoals ze het zelf zeggen. In Madrid maken ze met die gezamenlijke passie unieke fietsen. Bij The Draft kun je terecht voor twee type frames die je naar eigen wens kunt laten opbouwen. De Hypatia van The Draft is een custom stalen racefiets, en voor de gravel liefhebber is er de Comet.

Comet 0010

Het lijkt erop dat ze bij The Draft de frames een nummer meegeven. Op hun site zijn meerdere Comets te vinden, met elk een eigen nummer. In dat geval zal dit de tiende uitvoering zijn van dit custom stalen model. Het frame is een combinatie van Columbus Zona en Columbus Life buizen, en een carbon Enve voorvork. Het frame heeft ruimte voor banden tot 42 mm, tenzij je kiest voor 650b wielen. Want met deze kleinere wielen is er ruimte voor banden tot 50 mm waardoor je ook wat ruigere gravelpaden kunt pakken. Het gewicht van een stalen Comet frame is ongeveer 1700 gram. Dit is per frame verschillend omdat het natuurlijk custom gebouwde frames zijn waarbij afmetingen verschillend zijn.

Deze Comet 0010 is afgemonteerd met een 1X12 Sram Force AXS eTap groepset en Enve’s G27 650b gravel wielen. De wielen hebben 48 mm brede Ultradynamico Rosé banden, die ik echt heel gaaf vind bij deze fiets. De grijs/blauwe kleur past echt goed bij het donkerblauwe frame. De fiets is verder opgebouwd met een zadelpen en stuur van Easton en een meegespoten stuurpen. Ondanks dat de kleuren niet heel erg opvallend zijn, hebben ze er wat mij betreft echt een mooi geheel van gemaakt.

Een custom The Draft Comet frame met Columbus carbon voorvork is te bestellen vanaf € 2490,-. Alle opties, prijzen en afmontages kun je vinden via de website van The Draft.

Comments are closed.