Oliver Naesen mag je bij alle voorjaarswedstrijden tot de favorieten rekenen en met Silvan Dillier hebben ze de runner-up van afgelopen Parijs-Roubaix in de ploeg: voor AG2R – La Mondiale staat 14 april al een tijd lang rood omcirkeld op de kalender. Om niets aan het toeval over te laten zijn ze afgelopen winter naar Roubaix afgereisd om het materiaal alvast te testen.

Een goede voorbereiding kan het verschil maken
Bij weinig koersen is de keus van banden zo belangrijk als bij Parijs-Roubaix. Misschien herinner je je nog dat Terpstra vorig jaar (3e) na afloop toch nog even aan de banden van Sagan (1e) ging voelen. Zou dat het verschil gemaakt hebben? Sinds dit seizoen is Vredestein verantwoordelijk voor de banden van AG2R – La Mondiale en tijdens het testen in de winterperiode zijn de renners aan het zoeken geweest naar de juiste combinatie van het materiaal, de banden en passende bandendruk. Zeker in Roubaix kan een dergelijke voorbereiding het verschil maken.

Van deze testdagen maakten ze bij Vredestein een korte film, waarin ze de renners aan het woord laten over de klassieker en het materiaal. Wat de exacte bandendruk is waarmee ze rijden gaan ze niet verklappen, maar kunnen ze ook vooraf niet zeggen. Dit hangt af van o.a. de weersomstandigheden op de dag zelf. Bij natte kasseien zal de bandendruk een stuk lager liggen dan bij een droge, stoffige editie. Mooie beelden, vooral in de sneeuw, en interessante interviews over de mooiste koers van het voorjaar.