Bombtrack Hook ADV 2020 // Racefietsblog.nl

Ze noemen het zelf een Hyper-gravelbike en doelen daarmee op de meest veelzijdige fiets uit hun collectie. Als je ‘m op de site opzoekt staat hij verstopt onder de categorie mountainbike. Klinkt misschien onlogisch, maar de fiets is ontworpen met John Tomac in het achterhoofd. Een mountainbiker die destijds zijn cross-country wedstrijden reed met een drop-bar. De fiets werd in 2018 (voor 2019) gepresenteerd. Voor 2020 hebben ze een paar kleine aanpassingen gedaan, waarvan de kleur op het frame de meest opvallende is.

Bombtrack Hook ADV 2020 // Racefietsblog.nl

Dropper-post en geveerde voorvork
Met de Hook ADV heeft Bombtrack een gravelbike die geschikt is voor de bikepacker die het lastige terrein niet schuwt. Een stalen frame dat is uitgerust met een MRP Baxter voorvork met een veerweg van 40mm. De 650b WTB wielen met brede WTB banden zorgen voor veel grip, een stukje extra comfort en een fiets die soepel moet sturen. Voor technische afdalingen kan je de KS E30i dropper-post laten zakken waardoor je gecontroleerd kan afdalen.

Bombtrack Hook ADV 2020 // Racefietsblog.nl

De kabels lopen allemaal buiten het frame langs. Makkelijk voor het onderhoud, maar optisch toch iets minder mooi. Daarbij loopt de kabel van de dropper-post net boven het bracket de zitbuis in. Dit is de enige kabel die voor een deel door het frame gaat. De dropper-post is aangesloten op de linker shifter van de Rival1 groep van SRAM. De rechter shifter wordt gebruikt zoals je gewend bent, en dat is om te schakelen. De nieuwe Lyer aluminium crank uitgerust met een 38 tands voorblad is van Bombtrack zelf.

Bombtrack Hook ADV 2020 // Racefietsblog.nl

Bikepacken
Dat het een echte fiets is om mee te bikepacken blijkt niet alleen uit het toch wel substantiële gewicht van 12,8 kg, maar ook uit de hoeveelheid nokjes. Naast de gebruikelijke montagepunten voor bidonhouders is er ook ruimte voor een toolbox op de bovenbuis en onder het bracket. Op de seatstays zijn meerdere nokjes om spatborden en een bagagerek te kunnen monteren. Ook het Ritchey WCS Venturemax stuur is, dankzij de 24 grade flare, comfortabel en daarmee geschikt voor lange ritten.

Bombtrack Hook ADV 2020 // Racefietsblog.nl
Bombtrack Hook ADV 2020 // Racefietsblog.nl

Een exacte adviesprijs voor 2020 hebben we niet, maar ga uit van zo’n € 3.500,- voor de complete fiets. Alle info bij Bombtrack