Zonder overdrijven zijn er letterlijk honderden verschillende zadeltasjes. Een belangrijke keuze als je met een zadeltasje op pad gaat is natuurlijk de grootte van zo’n tasje. Wat wil je meenemen aan gereedschap en reservemateriaal? Alleen een binnenbandje, of ook een CO2-pompje en een tooltje? Bij de Topeak Aero Wedge Pack heb je niet alleen al keuze uit vier verschillende groottes, maar er zijn ook twee verschillende montage opties.

Van maat XS tot L

In de naam staat de term Aero en dat is niet voor niets. Het zadeltasje is smal vormgegeven zodat het mooi achter de zadelpen zit. De kleinste Aero Wedge Pack is het micro zadeltasje met een inhoud van 0,41 liter. Klinkt niet direct heel groot, maar een binnenband en een klein tooltje passen er zeker in. Mocht je iets meer ruimte willen, voor bijvoorbeeld een tooltje en CO2 patroon samen met een binnenband dan kan je gaan voor maat S. Deze heeft een inhoud van 0,66 liter.

Bij maat M en maat L van de Aero Wedge Pack is het mogelijk om het volume te vergroten. Maat M heeft een inhoud van 0,98 liter. Daarmee kan je een binnenband, tooltje en CO2-pomp makkelijk meenemen. Dat is natuurlijk een beetje afhankelijk van de grootte van je tool en CO2-pompje. Mocht je nou bijvoorbeeld een extra binnenbandje mee willen nemen, kan je het tasje met ongeveer 25% vergroten door het ritsje open te doen. Bij de grootste Aero Wedge Pack kan je de inhoud bijna tot 2 liter vergroten. Normaal gesproken is deze 1,48 liter en daarmee kan je met gemak twee binnenbanden, een tooltje en een CO2-pomp meenemen.

Quickclick of Buckle systeem?

De Aero Wedge Pack kent twee verschillende manieren van monteren. Het Quickclick systeem of het zadeltasje met de Quick Release Buckle. In beide gevallen zit het tasje op de zelfde plek onder je zadel, maar wat is dan het verschil en wat is de beste keuze?

Het Quickclick systeem

De overeenkomst is in elk geval dat beide type tasjes met een klittenband om de zadelpen zitten. Het verschil zit hem in de manier dat je hem onder je zadel vastmaakt. Bij het Buckle systeem lus je een bandje onder de rails van je zadel door en die klik je vervolgens vast. Hiervoor heb je verder geen gereedschap nodig. Dit is handig als je bijvoorbeeld meerdere fietsen hebt zodat je het tasje snel en makkelijk kan wisselen.

Het Quick Release Buckle systeem

De Aero Wedge Pack met het Quickclick systeem zet je vast met een klem aan de rails van je zadel. Hiervoor heb je wel gereedschap nodig want je moet deze bij de eerste montage vast draaien. Het voordeel is dat dit wat meer stevigheid biedt en het tasje niet zomaar zal gaan wiebelen. Nadeel is dat het wat meer tijd kost om het tasje over te zetten op een andere fiets. Daar heeft Topeak ook over nagedacht, want je kan het tasje losklikken van de bevestiging. Een extra bevestiging voor onder je zadel voor een andere fiets is los verkrijgbaar, zodat je deze onder de zadels van al je fietsen kan monteren en alsnog snel het tasje kan wisselen. 

Alle informatie over de verschillende Aero Wedge Pack kan je vinden op de site van Topeak

Comments are closed.