Na de introductie van de nieuwe Domane voelden we hem al aankomen: dan komt er vast ook een nieuwe eléktrische Domane. En het duurde even, maar hij is er!

Vorig jaar tijdens Trek World zagen we ook hun eerste elektrische racefiets, de Domane+. Overduidelijk een Domane, met een middenmotor van Bosch. De nieuwe Domane+ LT is nog steeds een Domane in hart en nieuwe, maar de motor is veranderd. Ze gebruiken nu de Fazua voor de aandrijving. Een motor waarbij alles geïntegreerd is en minder aanwezig is het in aanzicht van de fiets. De onderbuis is dikker, maar als hij voorbij komt rijden moet je toch twee keer kijken om te zien of het een elektrische fiets is.

Zoals gezegd is het nog steeds een Domane, Treks endurance racer. Hierbij is het doel comfort zonder aan prestaties in te leveren. Het frame is gemaakt van Treks eigen 500 OCLV carbon en heeft IsoSpeed aan de voorzijde, als ook in de bovenbuis (Adjustabel Top Tube IsoSpeed). Die laatste kan je naar wens aanpassen aan het terrein dat je verwacht te gaan berijden.

Verder is het niet veel anders dan een hoogwaardig afgemonteerde racefiets. Dat wil zeggen, een 2×11 Shimano Ultegra groep met hydraulische schijfremmen, interne kabelgeleiding, en ruimte voor 38 mm (!) bandjes.

Dat laatste maakt de Domane+ LT veelzijdig. Je kan kiezen voor wat smallere racebandjes voor het asfalt, maar dus ook voor dikkere gravelbanden.

De Fazue motor biedt ondersteuning tot 25 km/u met 60 Nm koppel. De 250 Wh accu heeft bij continue ondersteuning een bereik van 105 kilometer. De fiets weegt volgens Trek in maat 56 inclusief motor en accu 13,56 kg.

Het geïntegreerde systeem ziet er niet alleen minder ‘bulky’ uit, het heeft nog een ander voordeel. Je kan het namelijk heel makkelijk in zijn geheel uit de fiets halen. Dat scheelt dan ineens zo’n 2,8 kg, waardoor de fiets nog maar 10,70 kg weegt. Je kan er dan een optionele cover voor kopen die op de plek van de Fazua aandrijving komt.

De bediening vindt plaats via de knoppen die geïntegreerd zijn in de bovenbuis. De Domane+ LT zal ook beschikbaar zijn in het Project One programma van Trek. Mocht het standaard rood niets voor je zijn, dan kan je ook nog kiezen voor een van de Premium of ICON kleurenschema’s, zoals je die hier op de foto’s ziet.

De adviesverkoopprijs van de Domane+ LT is € 5.499,-

Alle info over de fiets en waar je hem kan zien en kopen vind je bij Trek Bikes