Het Duitse fietsenmerk Cube is er lekker op tijd bij met de nieuwe collectie voor fietsseizoen 2025. In de collectie zien we twee vernieuwde racefietsen – de Attain en Attain C:62 – en een volledig nieuwe gravelbike, de Nuroad C:62. En vooral de uitstraling van die gravelbike is erg goed. Wat verder opvalt zijn de mooie kleuren en de nette afwerking op alle drie de fietsen. De nieuwe fietsen zijn er in verschillende uivoeringen en we pikken er een aantal uit.

Cube Attain SLX: betaalbare aluminum instapper

Eerst even de kleur. Cube heeft de kleur de naam goblin´n´yellow en op de foto’s zie je een shiny groene kleur. In werkelijkheid is het een kameleonkleur die vanuit andere hoeken ook veel paars toont. De Attain SLX heeft een matte, metallic finish gekregen. De witte decals, limegroene details en bruine zijkanten van de buitenbanden maken het plaatje compleet.

In de kop boven de vorige alinea noem ik de Attain SLX betaalbaar, dus dan moet ik ook even de prijs noemen natuurlijk: € 1.399,-. Voor die prijs krijg je een aluminium racer met een carbon voorvork, voorzien van de mechanische Shimano 105 12-speed groepset. Cube omschrijft het frame van de Attain SLX als semi-aero, en in combinatie met de iets hogere (aluminium) velgen ziet deze racer er ook best snel uit. De kabels zijn semi-geïntegreerd en er is ruimte voor banden tot 32 mm breed.

Cube Attain C:62 SLT

De tweede racer is een andere uitvoering van de Attain, de C:62 SLT. Deze versie heeft een carbon frame, stuur én carbon wielen. Ook zien we de Shimano Ultegra R8170 Di2 groepset gemonteerd. Deze racer heeft een matte carbon look met shiny rainbow kleuren. Een complete fiets als je het mij vraagt, en dat voor een prijs van € 2.999,-. Zeker de carbon cockpit en wielen vind ik voor deze prijs echt netjes.

Nieuwe carbon gravelbike: Nuroad C:62

Zoals ik in de intro al schreef is voor mij de nieuwe Nuroad C:62 gravelbike de meest opvallende aanwinst in de nieuwe collectie van Cube. Vooral de kleur spat er vanaf voor mij. Cube noemt deze kleur whitemarble´n´prism, en het komt neer op een soort zandkleur met witte, oranje en grijze spikkels. Ik vind ‘m prachtig, en ik vind het ook opvallend dat merknaam Cube niet heel prominent op de onderbuis staat.

Verder is het duidelijk dat Cube zich met deze carbon gravelbike duidelijk op het hoge segment richt. De gravelbike is voorzien van de nieuwe Sram Red XPLR 1×13 groepset inclusief powermeter, Newmen Advanced SL X.R.36 Vonoa wielen met carbon velgen én spaken en 45 millimeter brede Schwalbe G-One R en RS buitenbanden. De Nuroad C:62 heeft ruimte voor banden tot maximaal 50 millimeter breed, en een frame in maat M weegt 1.150 gram. Het prijskaartje? € 5.999,- met de genoemde afmontage.

Twee vernieuwde racers dus, plus een volledig nieuwe gravelbike. Een mooi voorproefje op fietsseizoen 2025. Naast deze racers zijn er ook nog een aantal nieuwe Cube mountainbikes, en daar lees je meer over op MTBblog.

Meer info via Cube.