Twee ervaren mannen uit de fietsindustrie hebben samen een nieuwe wielerschoen gemaakt. Net weer even anders dan je gewend bent en ook nog eens heel betaalbaar. Goed nieuws dus!

Udog is kort voor underdog en is opgericht door Alberto Fonte en Antonio Geromiletto die beide onder andere bij Fizik hebben gewerkt. Ze nemen dus wat ervaring uit de industrie mee. Dat wekt ook meteen onze interesse. En de schoenen zien er wellicht wat eenvoudig uit, maar er zijn een paar bijzonderheden die het noemen waard zijn.

TWS – Tension Wrap System

Aan de zijkanten van de schoen bij de voorvoet zitten twee straps, je kan ze bijna niet missen. Ziet er leuk uit, maar ze hebben ook een functie. Udog wil namelijk dat de schoen zo goed mogelijk aansluit op je middenvoetsbeen (metatarsal, vertaald). De straps zijn in feite spanners die het bovenwerk naar de zool trekt. De spanners lopen onder de voet door de zool heen. Het systeem moet voor meer comfort zorgen en een betere ondersteuning tijdens de hele pedaalslag. Dus een stijve zool wanneer je duwt op de pedalen en het strakke maar comfortabele bovenwerk dankzij TWS.

Carbon/nylon zool en veel ruimte voor je tenen

De zool is gemaakt van carbon en nylon met een ventilatiekanaal en rubber uiteinden voor bescherming van de zool bij het lopen. Zolen van carbon en nylon zijn vaak niet de stijfste, maar dit kan wel weer bijdragen aan het comfort. De leest moet bij de tenen veel ruimte hebben voor je tenen zodat ze goed kunnen bewegen. De hielcup is juist weer diep en smal voor maximale ondersteuning bij het duwen en trekken.

Wit en zwart, lekker eenvoudig!

De Udog Tensione schoenen pakken het dus net iets anders aan, maar verder blijft het heerlijk eenvoudig. Ze zijn er in het wit en zwart in de maten 38 t/m 46. We hebben geen gewicht, maar we verwachten geen al te zware schoen, ook omdat ze veters gebruiken. En het beste komt nog, de prijs! Want € 150,- voor een paar moderne wielerschoenen vinden we niet veel. Ze zijn alleen direct op de website van Udog te bestellen. En die site wil je sowieso wel in de gaten houden want ze komen in februari wederom met een nieuwe schoen!

Tags:

Comments are closed.