De 36-jarige Marianne Vos heeft geen introductie nodig, denk ik zo. Al jarenlang maakt ze deel uit van het vrouwenpeloton, en de renster van Visma-Lease a Bike behoort nog steeds tot de betere rensters van het peloton. Inmiddels heeft Vos maar liefst 250 (!) professionele overwinningen op de weg op haar naam staan, en dat kon het team natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Zie hier het resultaat, een unieke Cervelo S5 met prachtige verwijzingen naar een aantal van haar mooiste overwinningen.

De S5 is het aero topmodel van Cervélo waar Vos veel wedstrijden op fietst. Net als bij de mannenploeg is deze racer voorzien van een Sram Red eTap AXS groepset, Reserve wielen en Vittoria banden. Speciaal voor Vos is er een goudkleurige ketting en cassette gemonteerd.

Maar het gaat natuurlijk om het speciale design, voor de 250 overwinningen van Vos. De basis is een glanszwart frame, met merknaam Cervélo in grote, witte letters op de onderbuis. De voorvork is oranje, met daarop de strepen van de regenboog, die natuurlijk verwijzen naar haar gewonnen wereldkampioenschappen.

Verwijzingen naar grootste zeges

Op het frame zien we verwijzingen naar de gewonnen EK’s, WK’s, Olympische medailles, etappe’s in de Giro Donne en ga zo maar door. Je raakt eigenlijk niet uitgekeken, want overal is wel iets te zien. Op een aantal plekken zien we een oranje cijfer staan, met daarvoor in witte letters om welke wedstrijd het gaat. Bijvoorbeeld haar 32 etappezeges in de Giro Donne, 8 cyclocross WK’s en 2 EK’s op de weg. Ook de verwijzing naar haar medailles op de Olympische Spelen is mooi gedaan!

Wat mij betreft kunnen we wel spreken van een geslaagd design, en natuurlijk geheel verdiend. En eigenlijk is het alweer oud nieuws, want sinds afgelopen zondag staat de zegeteller van Vos op 251 overwinningen, na haar winst in de Amstel Gold Race. We zijn benieuwd waar het eindigt, maar tot die tijd blijven we genieten van elke overwinning.

Meer info via Cervélo en Team Visma-Lease a Bike.