In Engeland en Amerika barst het van de kleine fietsmerken die custom of eigenzinnige racefietsen maken. Maar ook in Duitsland kun je fietsen vinden, die je niet iedere dag tegenkomt. Veloheld is zo’n merkje dat een hoop leuks heeft. Vaak in staal, maar nu ook in titanium.

200+ Kleuren

Veloheld werkt vanuit Dresden en is in 2007 opgericht. De frames worden in Taiwan gemaakt. Custom mogelijkheden voor de geometrie of het frame zijn er niet. Wel voor de kleur, want je kunt uit meer dan 200 kleuren kiezen! Intussen hebben ze een aardig assortiment met stadsfietsen, mountainbike, racefietsen en gravelracers. De gravelracer, de IconX, bestond al in het staal, maar er is nu dus een titanium variant. Deze is maar in één kleur te krijgen.

Veelzijdig

Het titanium frame is mat geborsteld, maar de letters Veloheld zijn weer glimmend. Weinig contrast op het frame, maar de letters zijn goed te zien. In het frame passen 27,5 inch of 28 inch wielen. En er passen banden van 50 mm in en zelfs 54 mm met het kleinere wiel. Voor de kabelbegeleiding is aan alle varianten gedacht: je kunt dus met ‘klassieke’ kabels schakelen of met Di2. Wel jammer is dat bij een klassieke set-up met twee schakelkabels er geen plek is voor de remleiding, en deze dan buitenom moet.

Voor de rest zit er alles op wat je kan verwachten van een moderne gravelracer: oogjes voor spatborden of bagagedrager, drie punten voor een bidonhouder en steekassen. De prijs voor het frame is: € 1690,-. Dat is inclusief balhoofd. Voor de carbon voorvork moet je nog € 250,- extra bijleggen. Het frame is voor nu alleen nog maar te bestellen en zal later dit jaar worden geleverd. Om je al vast lekker te maken, heeft Veloheld een filmpje gemaakt van hoe zij de iconX Titan als dreambike hebben opgebouwd.

Meer info via Veloheld