Bij auto’s zie je het wel eens, helemaal bij de wat snellere achterwielaangedreven versies. De voorband is anders dan de achterband. Vaak is de voorband dan smaller en de achterband een stuk breder. Bij motoren zie je het veel vaker waarbij ook verschil in profiel tussen voor en achter te zien is. Bij fietsen zie je meestal dat de voor- en achterband gelijk zijn.

Dus op zich is het niet zo’n hele gekke gedachte van Continental om een set aan te bieden met de naam Attack & Force waarbij de voorband een GP Attack is en de achterband een GP Force. De set bestaat trouwens al even, maar we hadden er nog niets over gemeld. De voorband heeft in dit geval een breedte van 23 mm. De achterband is 25 mm en de set weegt 400 gram. Voor heb je een band die iets makkelijk stuurt en meer aero is en achter heb je iets meer comfort. Het is voornamelijk  een wedstrijd/snelle toerband. De banden zijn gemaakt van het BlackChili compound en hebben een Vectran laagje in de band die beschermt tegen lek rijden. De samenstelling van het rubber verschilt ook van voor en achter om zo ervoor te zorgen dat de banden even snel slijten en niet de achterband veel eerder dan de voorband. De banden zijn clinchers (vouwband). Meer info vind je bij Continental.

Wij hebben er zelf nog niet mee gereden, maar omdat Continental zeker is van zijn zaak we mogen wel alvast 3 sets weggeven zodat jullie het zelf kunnen testen.

WINACTIE
Leuk is dat we drie Continental Grand Prix Attack & Force sets mogen weggeven. Geef hieronder aan waarom jij zo’n set denkt nodig te hebben, misschien win jij dan! Dinsdag 25 juli na 12:00 uur trekken we de winnaars.