De donkere en vooral koude dagen staan voor de deur en de winterkleding kan weer uit de kast gehaald worden. Met name vingers en tenen zijn erg gevoelig en vragen om wat extra aandacht als het echt koud wordt. Sealskinz is een merk dat hier in gespecialiseerd is en daarbij hebben ze nu een nieuw paar handschoenen met verwarming erin, de Heated Cycle Glove.

Warme handschoenen
Van zichzelf zijn de handschoenen winddicht, waterdicht en hebben een ademende werking. Ze zien er een beetje uit als motorhandschoenen, al zijn de gebruikte materialen grotendeels anders. De handschoen door het gebruikte materiaal al warm. Het heeft een binnenkant van geitenleer voorzien van padding zodat hij naast warm ook comfortabel is. De duim is van zachte stof zodat je zweet (of neus) er mee kan afvegen. Het binnenwerk van de handschoen is vastgemaakt aan de buitenkant, zodat je deze niet naar buiten trekt als je de handschoen uit doet. Voor de zichtbaarheid zijn er reflecterende details toegevoegd op de knokkels.

Verwarmde handschoenen
De handschoen heeft een lange manchet die ver over je pols valt. Naast dat dit lekker warm is, is dit ook de plek waar de batterij van de verwarming in zit verwerkt. De batterij is makkelijk op te laden met een USB oplader. De batterij gaat maximaal zes uur mee. Dit is afhankelijk in welke mate je de verwarming gebruikt. Je kan de handschoen instellen op drie verschillende standen, waarbij de batterij op de maximale stand het snelst leeg raakt. Wellicht dat de batterij wel langer meegaat als je deze een beetje economisch gebruikt. Zo kan ik me voorstellen dat de verwarming niet constant aan hoeft te staan, gezien de warme eigenschappen die de handschoen van zichzelf al heeft.

Investering
Een paar Cold Weather Heated Cycle Gloves is niet goedkoop. Een paar van deze handschoenen kost € 180,-. De handschoenen kunnen niet in de wasmachine en dat is met de natte en gure omstandigheden wel een nadeel. Aan de andere kant is het natuurlijk niet voor iedereen weggelegd om te overwinteren in Girona, Calpe of andere warme fiets-oorden en met koude handen fietsen is helemaal niet fijn. Dus een paar verwarmde handschoenen is een investering waar je zeker plezier van zal hebben.

Meer info via SealSkinz