De Alpe d’Huez is de wielerberg bij uitstek. Bijna iedere wielerliefhebber heeft ‘m op zijn lijstje staan om ooit te beklimmen. Zeker de Nederlanders! Wij noemen ‘m zelfs de Nederlandse berg. Ook al winnen de Nederlanders er tegenwoordig niet meer zo vaak.

Maar hoe mythisch de berg ook is voor fietsers, als je verder kijkt op de kaart zie je dat er nog veel meer weggetjes in de buurt liggen. Niet per se voor de fietser (of ander verkeer), maar die misschien nog wel mooier zijn dan de asfaltklim. Shimano vond er in ieder geval genoeg om een alternatieve gravelroute uit te stippelen. Best logisch dat Shimano de gravelpaden opzoekt met de dit jaar gelanceerde GRX groepen voor gravelfietsen.

Ze hebben er een mooie video gemaakt. Zo te zien wel eventjes geleden, want ze rijden nog lekker rond in korte mouwen. Op dat weer moeten we helaas nog wel even wachten. Maar Shimano heeft voor het gemak wel een GPX-bestand gemaakt die je hier kunt downloaden. Zodat je hem dus op je lijstje kunt zetten voor volgend jaar.

Meer info via Shimano