Het merk Acid is onderdeel van Cube en kun je kennen van onderdelen en accessoires als tassen, spatborden en verlichting. Nu lanceert Acid vier nieuwe bagagedragers onder de naam Beam. De aluminium dragers zijn eenvoudig te bevestigen aan de zadelpen en hebben allemaal een maximum laadgewicht van tien kilo.

Een bagagedrager kan in veel situaties best praktisch zijn. Bijvoorbeeld als je gaat bikepacken, of als je de fiets pakt voor woon-werkverkeer. De bevestiging van de Beam dragers is bij alle modellen hetzelfde, want je bevestigt de dragers aan de zadelpen. Zoals je kunt zien op de foto hieronder bevestig je de drager met twee inbusboutjes en om beschadigingen aan de zadelpen te voorkomen zit er een rubbertje bij.

Twee soorten dragers

Alle dragers zijn matzwart en op de zijkanten zien we merknaam Acid terugkomen. De vier nieuwe bagagedragers van Acid kun je opdelen in twee soorten, want er zijn twee dragers waar je tassen bovenop kan pakken en twee dragers die geschikt zijn voor fietstassen. Om een fietstas op een bagagedrager te monteren heb je namelijk zijkanten nodig, zodat de fietstas niet in de spaken kan komen. We beginnen bij de twee meest compacte dragers, die zonder de zijkanten dus.

De De ACID Seatpost Carrier Beam Wing (€ 29,95)

De goedkoopste van de twee is de Acid Seatpost Carrier Beam Wing, en dat is eigenlijk een plankje waar je een drybag of iets anders op bevestigt. Vrij minimalistisch qua uitstraling, en deze drager kost € 29,95. Als tweede hebben we dan de Acid Seatpost Carrier Beam Spring Clamp RILink, en die is voorzien van een veerklem waar je spullen onder kunt stoppen. Verder is de drager voorzien van de RILink interface, een eigen bevestigingssysteem van Acid. Hierdoor kun je eenvoudig tassen en manden uit de Acid RILink lijn bevestigen. Deze drager kost € 39,95.

De ACID Seatpost Carrier Beam Spring Clamp RILink (€ 39,95)

Twee dragers te combineren met fietstassen

De andere twee dragers zijn dus voorzien van een zijkant, zodat je de drager kunt combineren met fietstassen. De Acid Seatpost Carrier Beam Spring Clamp + Side Rail RILink heeft net als de drager hierboven het bevestigingssysteem om tassen van Acid te bevestigen. Hij heeft ook een veerklem op de bovenkant. Deze drager kost € 59,95. Als laatste is er dan nog een variant geschikt voor fietstassen, maar zonder bevestigingsmogelijkheid op de bovenkant van de drager. Dit is de Acid Seatpost Carrier Beam Side Rail, en die kost € 39,95.

De ACID Seatpost Carrier Beam Side Rail (€ 39,95)

Binnenkort komt Acid met een serie accessoires voor de Beam dragers. Daarmee kan je één drager combineren met verschillende accessoires zodat hij op meerdere manieren inzetbaar is.

Meer info via Cube.

De ACID Seatpost Carrier Beam Spring Clamp + Side Rail RILink (€ 59,95)