Zoals we weten zal de Giro niet van start gaan op 9 mei. Hopelijk wordt de Giro later dit jaar alsnog verreden, maar nu zitten we voorlopig met een lege kalender. Gelukkig is er virtueel veel mogelijk! Zo hebben Enel, Garmin en Tacx de handen in één geslagen voor een virtuele Giro d’Italia: de Virtual Giro. Primož Roglič en Jakob Fuglsang zullen meedoen, maar dat kan jij ook!

Zeven virtuele etappes

Ze hebben zeven etappes gemaakt van zo’n 30 kilometer die allemaal zijn gebaseerd op de echte etappes van de Giro. Deze kan je dus zelf binnen rijden. Zo rij je de ene keer de finale van een rit en de andere keer een pittig beklimming die halverwege de etappe zit. En op de laatste dag rij je zelfs de ‘echte’ tijdrit. Je hebt een aantal dagen om de etappes te rijden, dus je hoeft niet op bepaalde tijdstippen op de fiets te zitten.

Wat heb je nodig?

Je kunt dus meedoen met de Virtual Giro, maar je hebt wel een aantal dingen nodig. Ten eerste een fiets (duh!), maar ook een Garmin Edge waar je de route op kunt zetten. En een Tacx Smart Trainer die te verbinden is met de Garmin Edge. Het kan ook een smart trainer zijn van een ander merk, maar het belangrijkste is dat je deze moet kunnen verbinden met de Garmin Edge. Bij Garmin Virtual Ride vind je meer info over wat je nodig hebt.

Klassementen

Je kunt zelfs virtuele truien winnen! Zo is er net als in de echte Giro een Maglia Rosa voor de winnaar van de etappes en de winnaar van het algemeen klassement. En een Maglia Bianca voor de etappewinnaars en het eindklassement onder de 26 jaar. En een speciale Maglia Garmin trui voor wie tijdens de etappe de hoogste snelheid haalt. In alle klassementen zal zowel een man als vrouw de eer kunnen opstrijken.

Steun het Italiaanse Rode Kruis

De Virtual Giro wordt ook gebruikt om geld op te halen voor het Italiaanse Rode Kruis. Je kan geld overmaken, of je kunt een Castelli #Giro102 Race Jersey kopen. Castelli doet mee met de inzamelingsactie van de Virtual Giro met de code GiroXCRI. Met die code krijg je 50% korting op de officiële Giro d’Italia jerseys en maakt Castelli ook nog eens € 5,- over naar het Rode Kruis. Een win-win situatie dus! Wil je in je woonkamer aan de gang, kijk dan ook naar de extra luchtige Castelli Insider Kit waar we eerder over schreven.

Op de officiële pagina van de Giro d’Italia kun je alle informatie vinden over hoe je, je kunt inschrijven en wat je allemaal precies nodig hebt. Wij vinden het in ieder geval een mooi en leuk initiatief! We hopen dat er veel deelnemers zullen zijn en dat er natuurlijk het nodige geld wordt opgehaald.