De Corsa Pro buitenbanden van Vittoria hebben qua resultaten een extreem goed wielerjaar achter de rug. En dat kan ook bijna niet anders, want onder andere topper Mathieu van der Poel én topploeg Jumbo-Visma rijden met de banden van het Italiaanse Vittoria. Ter ere van het topjaar introduceert Vittoria nu een een gelimiteerde oplage met een goudkleurige skinwall, in een oplage van 2023 setjes.

Veel overwinningen op de Corsa Pro banden

Milaan-Sanremo, Parijs-Roubaix, Giro, Tour, Vuelta én het WK wielrennen in Glasgow. In totaal zijn er volgens Vittoria maar liefst 58 etappezeges in meerdaagse koersen, 14 eendagswedstrijden én 8 algemene klassementen gewonnen op de Vittoria Corsa Pro banden in 2023, en dat maakt het een memorabel jaar.

Gelimiteerde oplage met een goudkleurige skinwall

En tere ere van het succesjaar lanceert Vittoria nu dus een gelimiteerde oplage van het topmodel met een andere kleur skinwall, die namelijk goudkleurig is. Ten opzichte van de ‘standaard’ uitvoering heeft de skinwall een iets donkerdere kleur, en Vittoria omschrijft die dus als goudkleurig. Zelf vind ik ‘m ook een beetje naar okergeel neigen. De technische specificaties blijven gelijk in vergelijking met de ‘normale’ Vittoria Corsa Pro banden.

De vernieuwde Vittoria Corsa Pro werd in mei 2023 op de markt gebracht en eerder schreef Björn al een eerste indruk over de banden. Net voor de lancering behaalde de band al een topprestatie, want het gehele podium van Parijs-Roubaix reed op de nieuwe Vittoria banden. De band heeft een 320 tpi katoenen karkas met onder het loopvlak nog een lekbestendige beschermingslaag. De toplaag – het loopvlak – bestaat uit Graphene en Silica Compound. Binnenkort volgt er trouwens een uitgebreide review over de banden.

De limited edition is er enkel in een breedte van 28 mm en is per setje te koop. Je krijgt dan één van de 2023 setjes, en aan de binnenkant van de band vind je het handgeschreven serienummer terug. De banden komen in een sierlijke verpakking, die – hoe kan het ook anders – gedeeltelijk goudkleurig is vormgegeven. Normaal besproken kosten de banden € 94,95 per stuk en de goudkleurige limited edition is nog een stukje duurder. Voor een setje betaal je € 299,-. Maar daar krijg je dan wel een collectors item voor, aldus Vittoria.

Meer info via Vittoria.