De echte sleutelaars onder ons weten de meeste problemen aan de fiets wel op te lossen. Al zijn er soms van die reparaties waarvan je niet precies weet waar je moet beginnen. Je wil ook niet dingen stuk draaien en soms weet je ook niet precies welk gereedschap je nodig hebt. In zo’n geval is het erg handig dat je een naslagwerk hebt waar je op terug kan vallen.

Zo’n boek is het Big Blue Book of Bicycle Repair van Park Tool. Deze derde editie is alweer van 2013 maar staat vol met van alles. Je kan het zo gek niet bedenken. Van het afstellen van je cantilever remmen zowel horizontaal en verticaal tot het installeren van een Di2 voorderailleur. Alles met erg veel foto’s waardoor je duidelijk ziet wat je moet doen. Ook de details in de uitleg zijn echt uitstekend. De werking van een Di2 batterij wordt bijvoorbeeld helemaal uitgelegd met percentages, laadtijden etc etc.

Maar ook voor de beginnende “fietsenmaker” is dit boek een uitkomst. Er wordt, om maar iets te noemen, zo’n zes pagina’s besteed aan verschillende redenen en oplossingen voor een lekke band. Je kan dus zeggen dat ze best uitvoerig zijn. Ook voor de MTB staat er alles in.

Het boek is wel in het Engels. Het formaat is ongeveer a4 (iets minder hoog) en heeft 241 pagina’s. De prijs is € 25,95

parktool-werkplaatshandboek bigblueboek-parktool

Via Bikeparts4U

Tags: