Vanaf 2024 verandert de naam van de Franse wielerploeg AG2R Citroën naar Decathlon AG2R La Mondiale. De nieuwe naamsponsor is dus Decathlon en daarom gaat de wielerploeg fietsen op het merk Van Rysel, dat onderdeel is van Decathlon. Naast de fietsen sponsort Decathlon vanaf volgend jaar ook de helmen en brillen van de wielerploeg.

De bruine broek gaat verdwijnen

Maar laten we eerlijk zijn, de verandering van sponsor is niet eens het grootste nieuws. Want wat mij het meest opvalt, is toch wel het verdwijnen van de bruine broek. Sinds jaar en dag zien we die kenmerkende bruine broek bij de Franse ploeg, en nu is dan toch de switch gemaakt naar een klassieke zwarte broek. Wat mij betreft een goede keus, want naast kenmerkend was het niet bepaald gesoigneerd als je het mij vraagt.

De bruine broek verdwijnt. Naast de fietsen zijn vanaf volgend jaar ook de helmen en brillen van Van Rysel.

De nieuwe outfit bestaat dus uit een zwarte broek, in combinatie met een shirt met een groot knalblauw en wit vlak. Schuin over het shirt lopen de namen van de sponsors en op de borst en schouders zijn nog meer sponsors te vinden. De outfit ziet er lekker fris en vernieuwend uit, zeker als je het vergelijkt met de vorige outfits met bruine broek.

Van Rysel levert fietsen, helmen en brillen

Zoals je mag verwachten, krijgen de renners het topmodel van Van Rysel, met een dito afmontage. Het model is de RCR Pro. Op de fiets zit een 12-speed Shimano Dura Ace Di2 R9200 groepset. De wielen zijn van Swiss Side en het stuur is van Deda Elementi. Voor het ontwikkelen van de fietsen heeft Van Rysel samengewerkt met Swiss Side, een bedrijf met veel ervaring op het gebied van aerodynamica en innovatie.

Strak design met blauwe voorkant

De voorste helft van het balhoofd en de voorvork zijn in het knalblauw uitgevoerd, net als de achterkant van de zitbuis. Die opvallende kleur komt ook terug in het logo van Swiss Side op de velgen. De rest van het frame is glanszwart, en aan de voorkant loopt de kleur over naar donkergrijs. Merknaam Van Rysel knalt er in witte letters lekker uit op de onderbuis. Onder de zadelpen en op het balhoofd zien we het logo van Van Rysel staan, en de merknaam staat ook nog eens op de voor- en achtervork.

Naast de wegfiets sponsort Decathlon met Van Rysel ook de tijdritfiets, de Van Rysel XCR. De tijdritfiets heeft qua ontwerp dezelfde strakke looks als de wegfiets, met ook weer de kenmerkende blauwe voorkant.

Meer info via Van Rysel.

Van Rysel levert ook de tijdritfiets.